Next Magazine
Image default
Financieel

Bespaar gemakkelijk op de bedrijfskosten

Elk bedrijf heeft te maken met energiekosten. Zeker binnen een kantoorpand waar veel medewerkers aanwezig zijn lopen de kosten al snel hoog op. Zo staan computers de hele dag aan, worden lichten aangelaten ook wanneer er niemand aanwezig is. Elk bedrijf wil zijn kosten zo laag mogelijk houden. Dus is het goed om te beginnen met sparen op de energiekosten. 

Bespaartips voor op kantoor 

In veel kantoorpanden wordt er gebruik gemaakt van TL verlichting. Dit kost echter veel energie, daarom kan jouw kantoor beter overstappen op LED verlichting. Dit scheelt enorm in het energieverbruik. In eerste instantie lijkt deze investering groot, maar dit is al snel terug te zien in de vaste lasten. Echter is het daarbij belangrijk om de verlichting alleen aan te zetten in ruimtes waar ook daadwerkelijk werknemers aanwezig zijn. Ook is het handig om te letten op het energielabel bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Deze zullen misschien iets duurder zijn in de aanschaf, maar dit loont zich later weer uit. Ook is het belangrijk dat computers aan het eind van de dag worden uitgeschakeld in plaats van dat ze op stand-by worden gezet. Dit bespaart ook op de energierekening.  Ook is het belangrijk dat stekkers uit het stopcontact worden gehaald waarvan de apparaten al zijn opgeladen. Maak je werknemers ervan bewust om goed om te gaan met het energieverbruik. 

Stap over en begin met sparen

Je kunt jaarlijks een hoop geld besparen door het overstappen van energie via easyswitch. Gemakkelijk kun je zowel zakelijke zakelijke en particuliere energie vergelijken. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komen de goedkoopste energieleveranciers uit. Wanneer je jaarlijks overstapt kun je tot wel 450 euro besparen.