Next Magazine
Image default
Bedrijven

Alle voordelen van factoring op een rij

Een onderneming runnen kan erg stressvol zijn. Zeker als de cashflow binnen een bedrijf niet optimaal is, kan dit tot veel zorgen leiden. Het is vaak zo dat opdrachtgevers pas veertig dagen na de levering of service hun factuur betalen. De verloren tijd, energie en moeite kan natuurlijk beter geïnvesteerd worden in andere aspecten van het bedrijf. Gelukkig kunnen bedrijven tegenwoordig gebruik maken van factoring. Hierbij zorgt een factormaatschappij ervoor dat facturen in een dag uitbetaald worden. Zo kan het geld meteen weer geïnvesteerd worden in het bedrijf, of gebruikt worden voor andere doeleinden. Het kan erg gunstig zijn voor een bedrijf om te kiezen voor factoring. 

Voordelen factoring

Naast dat je niet lang hoeft te wachten op de uitbetaling, zijn er nog vele andere voordelen die een onderneming kan genieten. Bij een langdurige samenwerking is het namelijk zo dat de klanten vooraf gescreend kunnen worden door een factormaatschappij op basis van kredietwaardigheid. Zo is er veel minder kans op wanbetaling, iets waar veel ondernemingen last van hebben. Mocht het dan toch gebeuren dat er een achterstallige betaling is, dan ben je via een factormaatschappij verzekerd tegen faillissementsrisico’s. Ook kun je er als onderneming voor kiezen om de volledige debiteurenbeheer over te geven aan een factormaatschappij. Zo heb je als ondernemer meer tijd en energie voor andere belangrijke zaken binnen het bedrijf. Een ander voordeel is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de betaaltermijn. Het maakt voor jouw onderneming namelijk veel minder uit. Zo kun je een langere betalingstermijn aanbieden, zonder dat jouw bedrijf hier de dupe van is. Het laatste voordeel is dat ook internationale facturen ingediend kunnen worden. Dit neemt veel extra moeite en werk uit handen. En je bent er meteen zeker van dat alles op de juiste manier is afgehandeld. 

Geïnteresseerd in factoring?

Nieuwsgierig geworden? Op factoringvergelijken.nl kun je terecht als je meer vragen hebt over factoring. Ook kun je meteen een vrijblijvende aanvraag doen om er achter te komen welke factoringmaatschappij het beste bij jouw bedrijf past.