Next Magazine
Image default
Gezondheid

De oorzaken van pijn in je mond

Het is belangrijk dat je je mond onderhoud. Veel mensen vinden het vervelend om met iemand te praten die niet fris uit z’n mond ruikt. Hiernaast ziet het er ook gewoon vervelend uit en voelt het vervelend. Het is heel erg vervelend als je last hebt van je mond tijdens het praten en het eten. Als je dan contant naar je mond moet grijpen kan dit als erg vervelend moeten zijn. De oorzaak van dit soort problemen kunnen vaak verschillen en het ligt vaak wat genuanceerder dan het lijkt. Vaak ontstaat het door een samensmelting van omstandigheden. In dit artikel ga ik je vertellen wat de oorzaken kunnen zijn van pijn in je mond

Een gaatje
Dit is de meest voorkomende en voor de hand liggende oorzaak van pijn in de mond. Het probleem wordt vaak opgelost doordat de tandart gaat boren in je tand, het rot verwijdert en vervolgens het gat opvult met vulling. Als het uit de hand gelopen is kan een extractie kies noodzakelijk zijn.

Tanden die verkeerd groeien
Tanden die verkeerd groeien kunnen komen door een verkeerde kaakstand. Als kinderen jong zijn wordt dit vaak gecorrigeerd met behulp van een beugel. Het kan ook zijn dat je tanden tegen elkaar aan gedrukt worden in dit geval kan het zijn dat je verstandkiezen doorkomen en het kan zijn dat een verstandskies trekken dan noodzakelijk is.

Een verkeerde kaakstand
Zoals eerder verteld kan een kaakstand een oorzaak zijn er voor zorgen dat je mond zeer doet. Vaak kom je in dit geval in een lastig proces terecht. Het verzetten van je kaak gaat namelijk minder makkelijk dan gedaan. Vaak is een combinatie van een beugel en een operatie noodzakelijk om dit bij volwassenen te realiseren. Bij kinderen ligt dit een stukje makkelijker. Zij kunnen met behulp van een beugel er voor zorgen dat het recht groeit. Dit komt omdat kinderen nog groeien en hun kaken dus ook.

http://orfeokliniek.nl/