Next Magazine
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de optimale hardloop outfit

Zo kies jij de optimale hardloop outfit

Ga jij voor het eerst hardlopen of ben je van plan dit op korte termijn te gaan doen, dan is het zaak dat jij je goed voorbereid. De kans dat je op internet als de nodige research hebt gedaan, die natuurlijk ontzettend groot. Dan zal je dus vast en zeker ook op de hoogte zijn, dat het dragen van de juiste sportkleding een belangrijk onderdeel is van het geheel. Niet alleen is het zaak dat je er sportief en fancy uitziet, maar is ook de juiste ondersteuning van onder andere je schoenen en bh een belangrijk vaak vergeten punt. In dit artikelen leggen we je stap voor stap uit waar je op moet letten bij het uitzoeken van de optimale hardloop outfit en nog belangrijker, hoe jij ervoor kunt zorgen dat je optimaal aan de slag kunt.

Schoenen

Hardlopen kan natuurlijk niet zonder schoenen. Het is daarom dus ontzettend belangrijk, dat je kiest voor goede hardloopschoenen. Goede hardloopschoenen zorgen namelijk voor het absorberen van de schokken die bij iedere neerwaartse stap richting je lichaam worden gestuurd. Door te kiezen voor een goede hardloopschoen, zal je niet alleen merken dat je naderhand een stuk minder last hebt van spierpijn, maar zal je ook tijdens het lopen ervaren dat het allemaal een stukje soepeler gaat. 

BH

Een vaak vergeten punt bij vrouwen, is de keuze voor een BH. Ondanks het feit dat we vaak denken dat we prima kunnen hardlopen in onze super push up bh, is het toch verstandig te kiezen voor de push up sport bh variant. Tijdens het hardlopen krijgen je borsten, vaak zonder dat we het doorhebben het nodige te verduren. Door het dragen van een sport bh, worden de schokken die uiteindelijk bij je borsten terechtkomen geabsorbeerd. Doordat je borsten geen spieren bevat, hebben ze geen mogelijkheid om tegenkracht te zetten. Wanneer je dus een normale bh draagt, zal je zien dat je op lange termijn last kunt krijgen.

Omstandigheden

Net als bij iedere sport, is het ook bij hardlopen belangrijk je kleding af te stemmen op de omstandigheden. Je gaat immers ook niet in een sport bh borstvoeding geven. Een voedings bh is dan natuurlijk een veel betere keuze. Bij een voedings bh kun je eenvoudig één cup losklikken, waardoor jij je kleine gemakkelijk kunt voorzien van de benodigde voeding. Hetzelfde geldt dus ook voor het kiezen van een sport bh. Doe je aan extreme sporten, dan is het verstandig te kiezen voor een sport bh en extra absorptie.