Next Magazine
Image default
Onderwijs

Op een snelle manier Spaans leren

Hoe leuk is het om wat meer in het Spaans te kunnen dan alleen een biertje te bestellen of gedag te zeggen? Er zijn vele redenen en manieren te bedenken om je de Spaanse taal eigen te maken. Deze taal klinkt ook zo mooi en zou het niet heerlijk zijn om indruk te maken op medereizigers door achteloos even de weg te vragen naar het dichtstbijzijnde marktje, daar moeiteloos je fruit te kopen en af te rekenen in het Spaans zonder het bekende handen en voeten werk? In deze blog vertellen we je over de mogelijkheden van eenvoudig leren van Spaans op een snelle manier.

Snel, sneller, snelst

Heerlijk als je natuurlijk alle tijd van de wereld hebt maar als je gewoon moet werken of je hebt een druk gezinsleven is het niet altijd even simpel om hier tijd voor vrij te maken. Gezellig een cursus doen van een paar maanden of zelfs jaren en elke week naar les gaan, is niet voor iedereen de weg om een taal te leren. Ben jij zo iemand? Misschien moet je eens kijken of een spoedcursus Spaans iets voor jou is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je opeens voor je werk te maken krijgt met Spaanstalige zakenrelaties. Waarschijnlijk kom je een heel eind met Engels maar het zou wel heel fijn als je dan ook hoort wat ze tussen de gesprekken door tegen elkaar in hun eigen taal zeggen. Het zou wel eens je onderhandelingspositie kunnen versterken of je kunnen helpen met een goede relatie op te bouwen. In dit geval zou je kunnen kiezen voor een spoedcursus Spaans.

Is Spaans moeilijk?

Als je Spanjaarden onder elkaar hoort ratelen is het haast onmogelijk om er een touw aan vast te knopen. Maar alle begin is lastig. De Spaanse taal zelf is niet moeilijk. Als je het bijvoorbeeld vergelijkt met het Frans dan is de grammatica stukken makkelijker. Tegenwoordig bestaan er cursussen met methodieken die zo ontwikkelt zijn dat jij je de taal in korte tijd echt eigen kunt maken. Je vindt ze overal in het land. Of je nu in Maastricht woont of een cursus Spaans Utrecht wilt volgen als je woonachtig bent in Utrecht.

Wist je dat, na Chinees, Spaans de meest gesproken taal is ter wereld? Het is ook de snelst groeiende taal en men verwacht dat er in 2050 ongeveer 750 miljoen mensen Spaans leren. Een investering in deze mooie taal kan dus geen kwaad!