Next Magazine
Image default
Vakantie

Tips voor stedentrips

De één houdt van een luie zonvakantie aan het strand en de ander wilt vooral actief bezig zijn. Maar je hebt ook nog iets tussen deze twee uitersten inzitten. Bijvoorbeeld de mensen die van een stedentrip houden. Je bent redelijk actief bezig en vaak heb je ook nog wel wat tijd om lekker op een terrasje in de zon te zitten. Via een vakantievergelijker zoek je natuurlijk vooraf de beste aanbiedingen wat betreft accommodatie en vlucht. Verder zijn er nog aantal tips die ik je wil meegeven wanneer je op vakantie naar een stad gaat.

– Meestal werkt lang wachten met boeken van de vlucht niet in je voordeel. Een lastminute kan aantrekkelijk zijn, maar waarschijnlijk is dat leuke hotelletje in het centrum niet meer beschikbaar. En dat is ook wat waard. Voor een stedentrip kun je het best ver van te voren boeken. Een vakantie-vergelijker is een handig hulpmiddel om de vluchten naast elkaar te leggen

– Maak een lijstje met dingen die je wilt zien. Als je je in de maanden voorafgaand aan de reis verdiept in de stad heb je een goed beeld van de dingen die je absoluut wilt zien. Maak een lijstje met deze hotspots en zet er de openingstijden en adres bij. Dat scheelt weer wat kostbare tijd als je er bent.

– Vervoer. Dit is lang niet overal zo goed geregeld als in Nederland, dus het is handig om je daar vooraf al in te verdiepen. Heeft de stad een goed metronetwerk of kan ik beter de bus of taxi pakken? In sommige steden is het zelfs heel goed te doen met de fiets! Lekker gezond en goedkoop.

– Apps. Voor elke grote stad bestaan er tegenwoordig apps. Hier vindt je vaak handige dingen als een plattegrond, de leukste bezienswaardigheden en de beste hotels en restaurants.

 

http://vakantie-vergelijker.nl