Next Magazine
Image default
Vervoer en transport

Een wensballon op je feest

Een wensballon is een erg leuke toevoeging aan ieder feest. Je kan deze, op hete lucht gedreven, ballon tijdens je verjaardag de lucht in laten gaan. Je kan er dan voor kiezen om alleen als jarige een wensballon op te laten maar je kan ook ervoor kiezen om dit samen met meerdere van je gasten te doen. Vooral in Azië laten ze veelal in grote groepen de wensballonnen de lucht in gaan, het is dan een erg mooi schouwspel in de lucht. Vooral ’s avonds zie je de wensballon nog lang na zweven in de lucht. Ze vliegen enkele kilometers ver en bij een heldere lucht kan je nog minutenlang genieten van je wensballon in de lucht.

Doe een wens!

Wanneer je de wensballon(en) in de lucht hebt laten vliegen is het oorspronkelijk de bedoeling dat je een wens doet. Wat ook mogelijk is, is dat je jouw wens op het rijst papier van de ballon schrijft. De traditie is dat elke wens die geschreven staat op de sky lantern ook uit zal komen. Het is overigens wel aan te raden om met twee personen een wensballon op te laten gaan, in je eentje is het nog best lastig om de wensballon goed recht te houden. De kans bestaat dan dat het papier vlam zal vatten, het gaat niet echt branden maar zal wel weg smeulen.

Brandgevaar?

De meeste wensballonnen zijn gemaakt van brandvertragend papier, dit betekent dat ze geen vlam zullen vatten maar ze zullen wel weg smeulen bij contact met open vuur. Het is dus belangrijk om tijdens het oplaten het papier niet de vlam te laten raken. Wanneer de wensballon onverhoopt neerstort en op de grond of op een huis terecht komt is dat tegenwoordig geen ramp meer. Onder de brander zit een speciaal brandwerend folie wat de vlam van de brander tegenhoud en ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een rieten dak niet in de fik zal vliegen.

https://www.dutch-pyro.nl/