Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe zit het met het SKG keurmerk voor sloten?

Ook al is er een sterke afname van het aantal inbraken door het thuiswerkadvies gedurende de coronacrisis, de verwachting is dat de criminelen weer terugkomen. Het beveiligen van je woning of bedrijfspand is daarom van groot belang. Het beveiligen van het hang- en sluitwerk van ramen en deuren is de beste manier. Door voor sloten te kiezen met een SKG keurmerk, weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. In dit artikel kijken we de gradaties van het SKG keurmerk, en wat investeren kan beteken voor je verzekeringspremie!

 

Wie deelt het keurmerk uit?

 

Het SKG keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze instantie is onafhankelijk. Als producten beschikken over een SKG keurmerk, is dat altijd duidelijk zichtbaar. In theorie is dat afschrikkend voor inbrekers en andere criminelen. Zij zien het keurmerk, en weten dat het moeilijk(er) is om binnen te komen.

 

Er zijn 3 gradaties in de beveiliging, en er is daarnaast een een vinkje als extra classificatie te behalen. De gradaties komen in de vorm van sterren. De sterren staan voor hert volgende:

 

Een ster: standaard inbraakwerend

 

Het begint bij een ster. Het hebben van een ster is echter niet te classificeren als ‘slechts 1 ster’. Het is namelijk standaard inbraakwerend. Dat houdt in dat het inbrekers minder dan 3 minuten bezig houdt om binnen te komen.

 

Twee sterren: zwaar inbraakwerend

 

Als een slot of ander product beschikt over een SKG keurmerk met twee sterren, betekent dat dat het ‘zelfstandig’ kan worden toegepast. Er zijn geen andere producten nodig om het slot te beveiligen. Inbrekers worden minstens drie minuten buiten de deur gehouden.

 

Drie sterren: extra zwaar inbraakwerend

 

De overtreffende trap van het SKG keurmerk bestaat uit drie sterren. Extra zwaar inbraakwerend wordt dit genoemd. De stichting geeft aan dat producten met drie sterren inbrekers minstens 5 minuten bezighouden.

 

Dan is er als laatste ok nog het vinkje. Dit is als laatste toegevoegd aan het SKG-spectrum. Dit vinkje krijgen maatregelen die niet per se afsluitbaar zijn, maar wel iets bijdragen aan de beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan camera’s en bewegingssensoren.

 

Producten met een SKG keurmerk installeren?

 

Als je jouw pand wil beveiligen, is het belangrijk dat je de juiste producten laat installeren door professionals. Als je in de omgeving van Apeldoorn woont, kun je bijvoorbeeld de Slotenmaker Apeldoorn inschakelen. Ook als je buiten Apeldoorn woont, zijn er genoeg professionals beschikbaar. Zo is de Slotenmaker Eerbeek in staat om SKG producten op de juiste manier te plaatsen. Een groot voordeel van het juiste hang- en sluitwerk aan je ramen en deuren, is dat je verzekeringspremie weleens kan gaan dalen. Bepaalde inbraakverzekeringen worden goedkoper als je goede inbraakwerende maatregelen neemt.

 

We raden aan om de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen  te bezoeken. Hier vind je precies waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een lagere verzekeringspremie.