Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Je achtertuin ontwerpen

Het kan tijd zijn voor iets nieuws, bijvoorbeeld, je achtertuin ontwerpen. Veel mensen willen een nieuwe achtertuin ontwerpen maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Wat ons betreft is dat ook niet zo vreemd. Je achtertuin ontwerpen is niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. De meeste mensen gaan dan ook niet zelf aan de slag maar laten door een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf een mooi ontwerp maken.  

Je kan tegenwoordig je achtertuin ontwerpen door middel van apps en online software, maar vergis je niet. Bij het ontwerpen van een achtertuin komt heel veel kijken. Denk aan zaken als belichting, een goed doordacht beplantingsplan, schaduwborders, toekomstig tuinonderhoud en noem het maar op. Dergelijke apps en online tools houden vaak geen rekening met die zaken. Daardoor bestaat de kans dat de nieuwe achtertuin er op papier heel mooi uitziet maar in de praktijk voor veel problemen kan gaan zorgen. Kortom, wil je je achtertuin ontwerpen? Laat het over aan vakman zoals een tuinarchitect.

Breng je wensen voor je nieuwe achtertuin goed in kaart

Bij het ontwerpen van een achtertuin is het erg belangrijk om vooraf goed na te denken wat je voor de nieuwe tuin belangrijk vindt. Sommige mensen willen met hun tuin graag dieren aantrekken en kiezen voor een diervriendelijke achtertuin. Andere mensen vinden het belangrijk dat hun achtertuin onderhoudsvrij is en kiezen voor een strakke, moderne tuin. Vraag jezelf dus af wat jij belangrijk vindt en breng al je wensen in kaart. Om het overzichtelijk te houden kan het aan te raden zijn om alle ideeën op een groot stuk karton te plakken en deze vervolgens met een tuinarchitect te bespreken.

Vergelijk de prijzen voordat u uw achtertuin laat ontwerpen

Wij kunnen het sterk aanbevelen om de prijzen van tuinarchitecten te vergelijken wanneer u van plan bent om een tuinontwerp te laten ontwerpen. Bij het ontwerpen van een achtertuin kunnen de prijzen aanzienlijk uiteenlopen en daar kunt u profijt van hebben. Prijsverschillen van rond de 30% a 50% zijn zeker te verwachten. Door de prijzen te vergelijken kunt u flink wat kosten besparen wat uiteindelijk zal resulteren in een goedkopere nieuwe achtertuin.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/achtertuin-ontwerpen/