Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Kraanwater lekkerder door waterontharder

Jaarlijks verbruikt een gezin gemiddeld 52.000 liter water. Kalk binnenkrijgen is onvermijdelijk door het gebruiken van leidingwater. Denk aan het drinken van een glas water, thee of koffie. Door het drinken van water of koken met water gebeurd dit al snel. De hoeveelheid kalk in het water verschilt aan de hand van in welk deel van Nederland je woont. Er zijn nog steeds mensen die ervoor kiezen om water te ontkalken, maar wat is het verschil?

Kalkwater

Doordat regenwater zakt uit de bodem, worden de mineralen opgenomen door bomen en naar boven gehaald. Calcium, beter bekend als kalk is een van de mineralen die regenwater bevat. Dit is hoe kalk in uw water komt. Kalk is niet per sé slecht voor mensen. Sterker nog, mensen hebben zelfs calcium nodig. Denk maar aan uw botten en tanden. Deze hebben allemaal calcium nodig. Het calciumgehalte in het water is echter niet voldoende om in uw dagelijkse inname te voorzien. Hiervoor moeten zuivelproducten eten of drinken gedronken worden. Water dat kalk bevat, wordt meestal hard water genoemd. Wanneer water een DH binnen de schaal van 12-30 DH valt, wordt het hard water tot zeer hard water genoemd.

Ontkalkt water

Ontkalkt water is water waaruit kalk wordt gefilterd. Hard water kan enkele negatieve effecten op uw lichaam hebben. Hard water kan uw huid beschadigen. Omdat hard water veel kalk bevat, is de huid droog en gevoelig. Hierdoor kan uw huid gaan jeuken. Het kan ook uw haar negatief beïnvloeden. Je haar wordt broos en verliest zijn glans. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om hun water te ontkalken. Gezondheidsproblemen zijn een reden, maar ook veel mensen vinden dat ontkalkt water beter en zachter smaakt. Mensen kiezen om bovenstaande redenen voor het laten plaatsen van een waterontharder. De magneten in een TX-waterontharder beschikken over enorme magnetische krachten, deze zorgen ervoor dat het calcium en magnesium niet langer gecombineerd kunnen worden. Wanneer er geen binding plaatsvind krijgen ze geen kans te dalen als kalkaanslag, zonder het gebruik van chemicaliën.

https://www.tx5000waterontharder.nl/