Next Magazine
Image default
Zakelijk

De harde schijven vernietigen?

De computers op kantoor worden vernieuwd voor een sneller exemplaar. Alle gegevens worden gewist van de computer om vertrouwelijke informatie beschermd te houden. Echter betekent dit vaak ook meteen dat men de harde schijven vernietigen moet. Alleen hiermee wordt betrouwbare gegevens beschermd. Vaak gebeurt dit bij de overheid of andere instanties. De gegevens zijn vertrouwelijk en mogen dus nooit openbaar gemaakt worden. Hiervoor kiest men er dan voor om de harde schijf te vernietigen.

 

Laat niets aan het toeval over!

Het risico dat bepaalde gegevens op straat terecht komt is dan minimaal. Echter verwacht men vaak dat het wissen van de gegevens meer dan voldoende is. Helaas komt het nog steeds voor dat het op de harde schijf blijft staan. Denk dus goed na bij het wissen van gegevens van een computer. De harde schijf is namelijk vaak een redmiddel wanneer er plotseling iets verwijderd wordt. Vaak kan je het hier vanaf halen en herstellen. Dit betekent dus ook meteen dat de schijf vernietigd moet worden om geen gegevens te lekken. Er zijn meer dan genoeg ondernemers die op locatie de harde schijf vernietigen. Onder jouw toeziende oog zal dit dan ook gebeuren. 

Volgens de regelgeving zal de vernietiging plaatsvinden. Nadat dit is gebeurd ontvang je binnen vijf dagen een bevestiging met het serienummer van de harde schijf die vernietigd is. Laat niets aan het toeval over en kies ervoor om de harde schijven te vernietigen wanneer deze niet meer worden gebruikt. 

Gerelateerde artikelen

Hoe de Jung persoonlijkheidstest uw personeel verder helpt

Schakel een SEO specialist in

Wat zijn de verschillen tussen ISO22000 en FSSC 22000?