Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Moet je jouw loungeset beschermen?

Het zomerseizoen is begonnen. Het is daardoor eindelijk tijd voor gezellige avonden in de tuin. Maar voordat je lekker kunt ontspannen op je nieuwe loungeset, moet je deze eerst beschermen. Of hoeft dit toch niet? In dit artikel vertellen we je graag meer hierover.

Waarom jij je loungeset moet beschermen

Er zijn verschillende redenen waarom jij jouw loungeset moet beschermen. De eerste en belangrijkste is natuurlijk dat je loungeset langer meegaat. Daarnaast zorgt bescherming ook voor een verlenging van de levensduur van je loungeset. Bovendien blijft je loungeset hierdoor ook mooier. Tot slot bescherm je jouw loungeset ook tegen vuil, stof en schimmels.

De manier van een loungeset beschermen is afhankelijk van het materiaal

Je hebt vast wel een beeld van de typische loungesets: kleurige kussens, houten of aluminium frames en een tafel. Deze loungesets zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en kunststof. Over het algemeen is de levensduur van een loungeset ongeveer vijf jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Daarnaast speelt het materiaal dus ook een rol.

Bescherm je houten loungesets

Een houten loungeset is iets kwetsbaarder dan een aluminium of kunststoffen loungeset. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en kan gaan rotten of verkleuren door weersinvloeden. Daarom is het belangrijk om je houten loungeset elke zes maanden in te smeren met olie of beits, zodat het hout beschermd blijft.

Aluminium en kunststoffen loungesets beschermen

Aluminium en kunststof loungesets zijn iets duurder, maar hier heb je wel meer plezier van. Dit komt doordat deze materialen veel minder onderhoud vragen dan hout. Kunststof is bijvoorbeeld een sterk en duurzaam materiaal dat niet verkleurt of rotten. Aluminium is ook een sterk materiaal, maar kan wel gaan roesten. Daarom is het belangrijk om je aluminium loungeset elke zes maanden in te smeren met olie of beits.

Bedek je loungeset

Jouw loungeset blootstellen aan weer en wind kan ervoor zorgen dat deze minder lang meegaat. Wanneer je de set niet beschermt, zal dit namelijk eerder slijten. Het is dan ook verstandig om de set af te dekken of in een tuinhuisje op te bergen. Wanneer je ervoor kiest om de set af te dekken, is het belangrijk dat je hiervoor een waterdichte hoes gebruikt. Op deze manier weet je zeker dat de set droog blijft en is een loungeset kopen zeker geen slecht idee.