Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Wat is een architraaf en hoe plaats je die?

Een architraaf is een extra bescherming voor een deur. Een nuttige investering dus. Het geeft ook een mooi afgewerkt beeld, veel mensen hebben de voorkeur naar een jaren 30 architraaf. Het is dus mooi en het heeft een beschermende functie, maar hoe plaats ik een architraaf? In deze blog leggen we uit hoe je hiermee begint.

De functie van een architraaf

 

Iedere aankoop kent helaas beschadiging na enige tijd. Er is echter geen reden om hierdoor extra voorzichtig te zijn, want door een bewaring aan te schaffen, verstevig je het model. Daardoor blijft het type langer intact en bovendien in functie. Om meteen goed te beginnen, vertellen we waarop je moet letten om de beste keuze te maken en hoe je het zelf in elkaar zet. Zo kun je in de toekomst deze taak uitvoeren.

De juiste voorwaarden

 

Het is natuurlijk belangrijk om de beste match te vinden. Daarvoor zijn meerdere eisen, denk hierbij aan het formaat, de kwaliteit van het materiaal, het gemak om het erin te plaatsen en de kleur. Een kleurverschil heeft namelijk een negatieve uitstraling. Dit is bovendien het voorproces omdat je hiermee in enkele stappen een bouwwerk veiliger instelt. Neem dus de tijd om een mogelijkheid uit te zoeken. Ga je te snel door deze voorbereiding heen moet je terug naar de basis, doordat bijvoorbeeld een stukje hout uitsteekt.

Het in elkaar zetten

Goed, je hebt de benodigdheden in huis gehaald, daarom is het nu tijd om actie te ondernemen. Je voert hiervoor goed opgebouwde handelingen uit. Je start door de rolmaat erbij te pakken en de perfecte afmetingen te noteren. Je schetst een lijntje op het houtwerk om de plaatsing helder te scheppen voor jezelf. Vervolgens rond je de neut af dat is het gedeelte om onder andere vocht buiten te houden en daarmee langer te genieten. Je grondt de neut op de plaats tussen de deur en de muur. Daarna teken je de afstand op de bestemming zelf om de vorm uit te zagen. Zet eerst een gehoorbescherming op om het harde geluid te trotseren. Zagen in een hoek van 45 graden is ons advies om het ideale resultaat te verwelkomen. En tot slot voltooi je de ondersteuning met een boormachine op de bedachte plek en kit je het af om de losse eindjes te vullen. Je kunt de installatie alleen afronden, waardoor je tijd wint.

Wanneer begin je?