Next Magazine
Image default
Dieren

Je chip hond registreren

Het aanschaffen van een hond doe je niet zomaar, hier denk je vaak wel even goed over na. Zeker als je weet wat er allemaal bij de aanschaf van zo’n beestje komt kijken. Denk hierbij aan het kostenplaatje, het halen van inentingen, ontvlooien en ontwormen, zindelijk maken, je hond laten chippen/je chip hond registreren en nog veel meer! Dat laatste, je hond laten chippen en registreren, is een hele belangrijke!

Wat betekent je hond laten chippen?

Het laten chippen van je hond is bij Nederlandse wet verplicht. Voor katten of andere dieren is het niet verplicht. Het chippen van je hond betekent dat er een klein metalen plaatje onder de huid van jouw beestje wordt aangebracht. Deze ‘chip’ bevat informatie over de hond. Denk hierbij aan de naam van het beestje, de adresgegevens en de gegevens van de baasjes. Een chip zorgt ervoor dat vermiste honden gemakkelijk kunnen worden teruggebracht naar hun baasje. 

Je chip hond registreren bij een databank

Je hond laten chippen is stap één bij de aanschaf van een hond. Vervolgens is het belangrijk dat jouw gechipte hond wordt aangemeld bij een erkende databank. Er zijn meerdere databanken die zijn aangesloten bij de SDGN: Stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland. Het laten registreren van jouw gechipte hond bij zo’n databank is dan ook bij Nederlandse wet verplicht. Het aanmelden bij een databank is gemakkelijk online te doen en niet duur. Sterker nog: bij de meeste databanken kost alleen de aanmelding van je eerste huisdier geld. De aanmelding van andere huisdieren onder hetzelfde account is geheel gratis! 

Honden zijn duur

Denk er goed over na voordat je een hond aanschaft. Ja, honden zijn duur. Zeker als je weet welke kosten er allemaal bij komen kijken. Zoek online eens uit welke kosten er allemaal bij de aanschaf komen kijken. Los van elkaar valt het misschien mee, maar opgeteld kan dit toch een flink gedrag zijn!

https://www.petlook.nl/hond-registreren/