Next Magazine
Image default
Woningen

De taxatie van jouw huis in Utrecht: een geslaagde taxatie laten uitvoeren

Huiseigenaren kunnen een taxatie van hun huis in Utrecht aanvragen bij het oversluiten van hun hypotheek. Een geldschieter zal doorgaans een taxatie aanvragen om ervoor te zorgen dat ze niet meer geld uitlenen dan het huis echt waard is. Nadat de taxatie van het huis in Utrecht is voltooid, bepaalt de hypotheekverstrekker hoeveel hij voor het onroerend goed zal lenen. Dus waar letten taxateurs van de verkoopmakelaar in Utrecht op tijdens de taxatie van een woning? Voordat hij te gedetailleerd wordt, zal de taxateur algemene details in het huis noteren, zoals de materialen die door het hele huis zijn gebruikt, de staat van het onroerend goed en alle alarmerende fysieke aspecten van het onroerend goed die van invloed kunnen zijn op de bewoonbaarheid ervan.

Haal het meeste uit jouw taxatie

Neem de tijd om de muren opnieuw te schilderen en nieuwe gordijnen op te hangen voor de taxatie van jouw huis in Utrecht. Installeer glanzende nieuwe deurknoppen of kranen. Kleine dingen voegen niet veel toe aan een taxatie, maar ze tellen wel op. Een verouderde inrichting kan een negatieve impact hebben op een taxatie, terwijl een modernere uitstraling een positieve impact kan hebben. Om zeker te zijn dat je een betrouwbare taxatie laat uitvoeren, kies je ervoor om Van Scherpenzeel Makelaars erbij te halen als partner en verkoopmakelaar in Utrecht.

 

Wat heeft de taxateur van jou nodig?

Overweeg om informatie te verstrekken die de verkoopmakelaar in Utrecht helpt een nauwkeurige schatting te maken van de waarde van het huis. Verzamel informatie over de verkoopprijzen van huizen in de buurt en details over jouw eigendom en buurt die misschien niet meteen duidelijk zijn, zoals een grotere kavel of een nieuwe school op loopafstand. Deze informatie wordt meegenomen met de taxatie en kan een groot verschil uitmaken op de eindprijs. Voor meer informatie over hoe je het meeste uit jouw huis haalt en over hoe het proces van de taxatie loopt, neem je contact op met Van Scherpenzeel Makelaars.