Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe vind jij de perfecte plaats om te wonen?

Nederland is misschien niet een supergroot land als je het gaat vergelijken met landen als Rusland en China, maar toch kan het nog best lastig zijn om te bepalen waar in Nederland jij nou graag zou willen wonen. Of je nou net uit huis gaat of al jaren op jezelf woont als je gaat verhuizen kan dit altijd spannend zijn. Je weet misschien nog niet veel van de buurt of plaats waar je heen verhuist en dit kan best lastig kiezen zijn. Waar baseer je nou de keuze op over waar in Nederland je gaat wonen. Ieder mens is anders en daarom is het ook voor iedereen verschillend als je gaat kijken waar in Nederland iemand echt met veel plezier woont. Als je kijkt naar de gemeenten Nederland kaart dan zal je zien dat er veel meer plaatsen zijn dan je misschien voor ogen hebt. Pak dus zeker eens de gemeenten nederland kaart erbij en bekijk gewoon eens hoeveel opties er eigenlijk wel niet zijn. 

Doe onderzoek 

Het is dus belangrijk dat je op onderzoek uitgaat. Wie weet is jouw perfecte woonplaats wel een plaats waar je op dit moment nog nooit van hebt gehoord. Ga kijken naar jouw voorkeuren en doe zowel online als offline onderzoek. Je kunt online feiten bekijken en zien waar jouw voorkeuren je heen zouden kunnen brengen. Of ga praten met mensen uit verschillende plaatsen en vraag waarom mensen nou in een bepaalde plaats zijn gaan wonen en hier nog steeds wonen. Door te praten met mensen kun je leren van hun ervaringen en dit gebruiken voor jouw eigen onderzoek. 

Kijk wat goed uitkomt 

Je moet ook rekening houden met andere factoren. Als je bijvoorbeeld werkt in Amsterdam dan is het wel verstandig om hier niet uren vandaan te gaan wonen. Je moet ook kijken in wat voor gebied je liever woont. Wil je een drukke stad of juist een rustig dorp. Als je kijk naar Amsterdam inwoners dan hebben deze een heel ander leven dan mensen die op het platteland wonen. Houd hier rekening mee tijdens jouw keuze en ga echt een beslissing maken die bij jou en jouw smaak past.