Next Magazine
Image default
Woningen

Goedkope interieur metamorfose

Het opknappen van jouw interieur kun je zo duur maken als je zelf wilt en jouw portemonnee aankan. Door het maken van slimme keuzes en een beetje creativiteit kun je jouw interieur een ware metamorfose geven zonder dat het een aanslag op de portemonnee is. In dit artikel nemen we je mee en leggen we uit hoe je een frisse wind door het interieur kunt laten waaien met voordelige en weloverwogen aanpassingen.

Creatief met accessoires

Een kleine verandering in de aankleding van jouw interieur kan al tot een ware metamorfose leiden. Voorbeelden van een kleine verandering zijn het neerleggen van nieuwe sierkussen op de bank of stoel, het toevoegen van gezellige (geur)kaarsen of het plaatsen van een zacht tapijt onder de tafel. Dergelijke accessoires hoeven niet veel te kosten en hebben een directe impact op jouw interieur. Daarnaast is het mixen en matchen van uiteenlopende kleuren en (subtiele) texturen ook een voordelige optie om een andere uitstraling te bewerkstelligen.

Verven: budgetvriendelijke en kleurrijke optie

Een nieuwe lik verf op de muur kan al een groot verschil maken voor de uitstraling van de ruimte. Een voordeel van verf is dat het relatief voordelig is en dat je niet de hele ruimte hoeft te verven om voor een metamorfose te zorgen. Soms kan het al genoeg zijn om slechts één muur van een nieuw, opvallend kleurtje te voorzien om de ruimte nieuw leven in te blazen. Door op voorhand gebruik te maken van kleurtesters vind je op een veilige manier de nieuwe kleur voor aan jouw wand.

Zelfgemaakte kunstwerken aan de wand

Een andere manier om een betaalbare metamorfose teweeg te brengen, is een DIY project te starten. Ontwerp zelf kunstwerken en accessoires om aan jouw interieur toe te voegen. Op deze manier kun je de kosten laag houden en voeg je tegelijkertijd een persoonlijke touch toe. Kies ervoor om eigen schilderijen te verven en fotocollages te knutselen of ontwerp en bestel de mooiste decoraties online. Zo kun je onder andere via FotoOpAluminium een foto aluminium bestellen en vind je nog veel meer opties om een zelfgemaakte decoratie samen te stellen.

Gratis metamorfose is ook een optie

Een metamorfose kan zo duur worden als dat je het zelf maakt. Het is echter ook mogelijk om jouw interieur helemaal gratis van verandering te voorzien. Dit doe je simpelweg door met jouw meubilair te schuiven en het interieur opnieuw in te delen. Zo’n herorganisatie kost niets, aangezien je niets hoeft te kopen, maar is wel erg effectief om een verandering aan te brengen. Overweeg bijvoorbeeld eens om de bank op een andere plaats te zetten of ruil het bed en het bureau van plaats. Probeer een aantal dingen uit totdat je tevreden bent met de nieuwe indeling. Je zult je nog verbazen over de impact die het herorganiseren en opnieuw indelen van het interieur met zich meebrengt. Waar begin jij?