Next Magazine
Image default
Woningen

Zo kun jij zelf je muren sauzen

Wanneer je net bent verhuisd of een huis hebt laten bouwen, dan heeft je dit alles bij elkaar natuurlijk een hele hoop geld gekost. Het is dan wel zo fijn dat er ook een aantal zaken zijn die je eventueel zelf zou kunnen uitvoeren, zodat je hierop kunt besparen. Eén van deze dingen is het sauzen van je huis. Waar het niet is aan te raden om het stucwerk voor eigen rekening te nemen, is dit met het sauzen van je woning prima te doen. Vooral een nieuwbouwwoning stucen vereist de nodige expertise en is dus ook niet een klus die zo even op een doordeweekse avond uitvoert. Houd het dus bij het sauzen van de muren. Wil jij wete hoe je dit kunt doen? Wij vertellen het je !

 

Zorg voor een goede roller

Niets is er zo belangrijk als het gebruik van het juiste materiaal. Vooral wanneer je de plafonds en muren wilt gaan sauzen, is een goede roller onmisbaar. Omdat rollers er in allerlei verschillende soorten en maten zijn, is het wel goed te weten welk type roller je voor welk oppervlak moet gebruiken. Zo is het aan te raden om voor de muren een vachtroller te gebruiken. Wanneer je een muur met structuur wilt, dan zijn lange haren het advies en voor een gladde strakke muur kun je het beste kiezen voor een roller met korte haren.

 

Houd de roller nat

Ga je zelf aan de slag met het sauzen van je muur, dan zijn we vaak geneigd om te weinig saus te gebruiken. Toch is dit absoluut niet de bedoeling. Gebruik daarom dus ook voldoende saus en houd de roller goed nat. Een te droge roller zorgt namelijk niet alleen voor een flinke hoeveelheid spetters, maar zorgt ook voor een veel mindere dekking. Gemiddeld genomen saus je twee banen, voordat je de roller weer nat maakt. Zoals je dus kunt zien is het prima zelf te doen, andere werkzaamheden zoals je plafond stucen kun je dus beter uitbesteden, zodat je zeker weet dat het op de correcte wijze gebeurt.