Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Creatief met texiel in je interieur

Als je een ruimte een nieuwe look wilt geven, ga je al snel aan de slag met verf. Je geeft de muren een mooie kleur, koopt een paar nieuwe meubelstukken en de kamer voelt weer helemaal als nieuw. Dit is een efficiënte, maar ook een zeer kostbare manier om een ruimte een make-over te geven. Een andere en voordeligere optie is om creatief aan de slag te gaan met textiel. Door verschillende soorten textiel in een ruimte te gebruiken, creëer je op een eenvoudige manier een hele nieuwe look. We vertellen je er meer over in dit blog.

De verschillende soorten textiel
Sierkussens, dekens, vloerkleden, rolgordijnen… het is allemaal gemaakt van textiel. Je kunt textiel op verschillende manieren gebruiken en hiermee een bepaalde sfeer creëren in een kamer. De soorten textiel die je toepast in je interieur hebben veel invloed op het soort sfeer dat je creëert. Een slaapkamer met veel zijde en fluweel voelt heel anders aan dan een slaapkamer waarin veel bamboe en katoen is gebruikt. 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten textiel waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kasjmier, alpacawol, katoen en schapenwol. De kosten voor deze textielsoorten verschillen flink. Vooral aan natuurlijke textielsoorten hangt een behoorlijk prijskaartje. 

Het gebruik van een kleurenpalet
Met textiel kan je een mooi geheel creëren in een ruimte. Je kunt het best textiel gebruiken dat qua kleur goed past bij andere kleuren in de ruimte. Denk aan de kleur van de muren of accessoires die in de kamer staan. Gebruik één primaire kleur en combineer deze kleur met één of twee secundaire kleuren. Je kunt van tevoren een kleurenpalet maken, zodat je zeker weet dat de kleuren goed bij elkaar passen. 

Speel met textuur
Bijna iedere textielsoort heeft een andere textuur. Je kunt hier gebruik van maken door textielsoorten met verschillende texturen met elkaar te combineren. Zo creëer je een speels effect. Je kunt op een katoenen dekbed bijvoorbeeld een grof gehaakt kleed leggen. Of een leren bank van zijden sierkussens voorzien. Op zoek naar leuke items? Neem dan eens een kijkje bij B Living Textiel.