Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

De 6-staps raket naar jouw eigen ‘feelgood’ interieur

De woontrend van 2022 is het creëren van een optimale sfeer bij de inrichting van je huis; het ‘feelgood’ principe. Het verplicht thuiszitten van de laatste jaren voedde de bewustwording dat een huis ook echt een ‘thuis’ moet zijn … en dat is eigenlijk voor iedereen verschillend. Een kwestie van smaak die door de woonadviseur van jouw betrokken meubelzaak vertaald kan worden naar het meubilair dat het beste bij jou past. 

 

1. Make up your mind

Nu de maatschappij weer langzaamaan het ‘normale leven’ oppakt, betekent dat voor veel mensen ook qua woonwensen een frisse start. Maar ‘fris’ hoeft hier niet altijd ‘nieuw’ te zijn. Verlangen naar het oude normaal kan ook betekenen terug naar woonstijlen die tijdloos zijn. Natuurlijke materialen en organische vormen zijn de trend, maar klassiek, vintage of romantisch sluiten soms weer beter aan bij melancholische gevoelens die leven. Bedenk goed waar jij naar streeft, voordat jij je verder oriënteert.

 

2. Functionaliteit en sfeer

Wat veel mensen de afgelopen ‘thuiswerk’ periode leerden, is dat het heel handig is als sfeer en functionaliteit in huis samen gaan. Hoe belangrijk was of is dat voor jou? De industriële woonstijl voldoet bijvoorbeeld bij uitstek aan deze doelstelling. Maar ook andere woonstijlen herbergen natuurlijk een assortiment aan meubels die voldoen aan deze behoefte. Een gang naar jouw favoriete meubelzaak brengt je zeker op goede ideeën.

 

3. Beken kleur

Bij welke kleuren voel jij je vooral thuis? Denk ook hier goed over na. Ben jij het type dat gaat voor warme kleuren als warm bruin of intens rood die zo goed pasten bij het thuis voelen in onzekere tijden … of kies jij voor frisse kleuren als mosgroen of magisch blauw die echt een vlotte twist aan je interieur kunnen geven? Op dit vlak bestaat vanzelfsprekend een keur aan mogelijkheden. Vaak zijn bepaalde kleuren gekoppeld aan een specifieke woonstijl. Kijk of die beide smaken samenvallen en je bent al een stuk dichter bij het maken van jouw keuze.

 

4. Mee met de tijd

Veel mensen vinden het toch ook belangrijk om in hun woning mee te gaan met de nieuwe trends … hoe belangrijk is dat voor jou? De stijliconen zijn het er over eens; Retro en Urban Jaren ’90 zijn helemaal in. Herkenbaar als we zien dat de jongeren uit deze periodes de veertigers en vijftigers van nu zijn. Ben jij ook zo’n type met een hang naar het verleden of kies je heel ‘veilig’ voor bijvoorbeeld basic of klassiek … of juist veel vooruitstrevender voor exotisch of design? Volg je hart en je komt bij de stijl die bij je past. 

 

5. Personal Touch

Waar het bij de keuze voor meubels verstandig is te kijken naar de wat langere termijn, kan je jouw huis prima afstemmen op je huidige sentiment door het gebruik van kleuren en accessoires. Vandaar dat het ook verstandig is pas het kleurtje op de muur te doen nadat je alle meubels het gekocht en op de juiste plek hebt gezet. De kleur dient dus eigenlijk als ‘finetuner’ en accessoires passend bij jouw smaak maken het geheel af. Het is ook zeer aan te raden dat als je bijvoorbeeld veel meubels van een bepaalde stijl hebt, je accessoires kiest die thuishoren bij een andere stijl. Het zorgt voor variatie in jouw inrichting en voorkomt een ‘eenheidsworst’.

 

6. Op pad met je moodboard 

Bekomen van het woud aan mogelijkheden qua stijlen, kleuren, trends en materialen? Zet dan je belangrijkste keuzes op papier, kies alvast plaatjes van meubels of kleuren die je aanspreken en plak die op een moodboard. Met zo’n leidraad onder de arm is het een stuk makkelijker woonwinkelen. En vergeet daarbij zeker niet te genieten en wees niet bang je te laten verrassen. Een opstelling van meubels kan je zo aanspreken dat eerdere ideeën soms ineens overboord gaan. Laat je daarbij niet uit het veld slaan, want uiteindelijk is een goed gevoel bij je inrichting de basis voor het thuis voelen in je eigen huis. 

 

https://www.onsteinmeubelen.nl/