Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

De dug-out: onmisbaar bij het sportveld

Ben jij een fanatieke coach die altijd langs de zijlijn staat aan te moedigen, maar wil je op rustige momenten graag even rustig zitten? Dan is een dug-out onmisbaar. Bij veel sporten kan niet het hele team tegelijkertijd in het veld staan. De zogeheten wisselspelers willen waarschijnlijk overdekt en warm uitrusten van de gespeelde minuten. Ook daarvoor is een dug-out onmisbaar. Wist jij dat niet elke dug-out hetzelfde is? Integendeel zelfs! Er is bijvoorbeeld een verschil in materialen en afmetingen. Ben jij benieuwd welke dug-out de beste keuze voor jou is? Je leest het in deze blog!

 

Vorm en afmetingen

De eerste keuze die gemaakt moet worden is welke vorm de dug-out krijgt. Zo kun je kiezen voor een schuine dug-out, een gebogen dug-out of een rechte dug-out. Niet het dak, maar de zijkant bepaalt de vorm van de dug-out. Is de voorkant bijvoorbeeld hoger dan de achterkant? Dan heb je te maken met een schuine dug-out. Dit soort dug-out staat vaak bij amateurclubs. 

 

Na het kiezen van de vorm, ga je over op het kiezen van de afmeting. In principe is een dug-out van 1 meter breed geschikt voor 2 personen. Een dug-out van 4 meter breed is dus geschikt voor 8 personen. Deze keuze maak je uiteraard op basis van het aantal reservespelers dat er over het algemeen is. 

 

Materiaal

Nu je de keuze voor de vorm en afmeting hebt gemaakt, kun je gaan nadenken over kleur en materiaal. Wil je dat de dug-out een bepaalde kleur krijgt of behoudt de dug-out een aluminium kleur? Vaak wordt ervoor gekozen om de clubkleuren te laten zien bij de dug-outs. Op het gebied van materiaal kan er gekozen worden voor extra sterk polycarbonaat (zeer sterk glas). Dit wordt meestal geadviseerd wanneer het sportpark openbaar is. Op deze manier wordt het afbreukrisico van de dug-outs verminderd. Als laatste kies je welke zitgelegenheid je wilt in de dug-out. Kies je voor houten banken, kuipstoelen of racestoelen? Alles is mogelijk.

 

Dug-outs voor sportverenigingen

Bij de meeste sportverenigingen wordt gebruik gemaakt van dug-outs. Zowel amateurclubs als professionele clubs maken gebruik van dug-outs. Hoe de dug-out eruit komt te zien is afhankelijk van het soort vereniging en de sport. Wordt de dug-out gebruikt door voetballers, korfballers, hockeyers, handballers of door iedereen op het sportveld? Bij SKOR kun je de dug-out op maat laten maken. De dugouts van Skor staan onder andere bij Feyenoord, Ajax en PSV op het veld. Natuurlijk kun je ook voor dug-outs voor amateurclubs gemakkelijk scoren bij SKOR!

 

https://skor.nl/