Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Decoreer je kale muur met behulp van deze tips

Heb jij een saaie kale muur in je woning? Tijd om er iets aan te doen. Er zijn verschillende manieren om een kale muur te decoreren. In dit artikel helpen we je op weg. 

Hang foto’s aan de muur 
Dit is misschien niet de meest originele manier, maar een mooie foto kan veel verschil maken. Maak je woning persoonlijk door een eigen foto te laten afdrukken, bijvoorbeeld een mooi familieportret of een vakantiefoto. Een foto met betekenis zal je altijd doen glimlachen als je langs de muur loopt. Ben je niet zo’n goede fotograaf? Dan kan je ook een afbeelding gebruiken van iemand anders. Op diverse websites kan je foto’s van hoge kwaliteit downloaden. 

Objecten als wanddecoratie
Een andere manier om je muur te decoreren is door objecten te gebruiken als wanddecoratie. Denk aan souvenirs van die ene fantastische vakantie, een klok, een wereldkaart of mooie schalen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Zolang er maar een mogelijkheid is om het object aan de muur te bevestigen. Met unieke objecten geef je een bijzondere twist aan je muur. 

De voordelen van spiegels
Het ophangen van een spiegel heeft vele voordelen. Zo zijn spiegels natuurlijk ontzettend handig om jezelf in te bekijken en je haar nog even snel goed te doen voor vertrek, maar spiegels laten ook je woning optisch groter lijken. Bovendien weerkaatsen spiegels licht, waardoor je kamer ook direct een stuk lichter kijkt. Een spiegel hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Er zijn spiegels in allerlei vormen en maten. Zo kan een spiegel een echte eyecatcher aan de muur zijn. 

Functioneel gebruik van de muur
Je zou er misschien niet direct aan denken, maar je kunt een kale muur natuurlijk ook gebruiken om alledaagse voorwerpen aan op te hangen. Bevestig een aantal haken en planken aan de muur en je kunt er allerlei gebruiksvoorwerpen kwijt. Denk aan boeken, speelgoed, servies, et cetera. Overigens kan je op de planken ook kleine decoratieve items kwijt, zoals een mooi beeldje of kaarsen. 

 

https://www.sweetlivingshop.nl/