Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Een dekbed aanschaffen? Hier moet je opletten

Bij het aanschaffen van een nieuw dekbed komt meer kijken dan je wellicht zal denken. Een dekbed is een belangrijk onderdeel van je bed. Het zorgt ervoor dat jij extra comfortabel in bed ligt en dus een goede nachtrust hebt. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een dekbed. We zetten ze voor je op een rij. 

Welke maat

Je zal niet de eerste zijn die met een te klein of juist te groot dekbed thuiskomt voor de maat van je bed. Kijk daarom altijd goed naar de maat. De meest voorkomende maten zijn een standaard 1 persoons dekbed en een standaard 2 persoons dekbed. En dan heb je natuurlijk ook nog verschillende maten voor peuter- en kinderbedden. 

De dikte

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten diktes en warmteklassen. Ben jij een koukleum? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een zeer warm dekbed. Sla jij juist de dekens ‘s nachts van je af, omdat je zwetend in bed ligt? Ga dan voor een dunner dekbed. Je hebt in (online) winkels vaak de keuze uit vier verschillende warmteklassen. Een dekbed met warmteklasse 1 is warm en dik, terwijl en dekbed met warmteklasse 4 juist dun en luchtig is. 

Type dekbed

Het is ook belangrijk om goed na te denken over welk type dekbed je precies wilt hebben. Zo heb je dekbedden die bestaan uit twee lagen. Deze twee lagen kan je van elkaar loskoppelen. Zo heb je in de winter een heerlijke dubbele laag en in de zomer juist een enkel dekbed. Daarnaast zijn er ook nog speciale dekbedden voor de zomer, dekbedden voor partners en dekbedden voor kinderen.

De vulling

And last but not least: de vulling. Er zijn verschillende soorten vullingen voor dekbedden, zo heb je wol, dons, katoen en bamboe. Houd je van een luchtig dekbed of juist van een dekbed die goed gevuld is? Het materiaal van de vulling heeft hier veel invloed op. Ga eventueel even voelen in een dekbeddenwinkel om te kijken welke vulling jouw favoriet is. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/