Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Handvatten voor goede marketing via de telefoon

Marketing is voor veel bedrijven belangrijk om leads binnen te halen. Daarnaast kan het helpen bij het binnenhalen van potentiele klanten. Maar dit gaat niet vanzelf. Er zijn allerlei vormen van marketing en het is belangrijk om te onderzoeken welke vorm het beste bij jouw bedrijf past. Als je al gebruikt maakt van e mail marketing en social media marketing, is telemarketing misschien wel een goede aanvulling. Ben je benieuwd hoe je telemarketing succesvol maakt? Lees dan verder en kom erachter!

 

Het begin

Als je gaat beginnen met telemarketing, is het belangrijk om te weten wat het doel is. Wat wil je de komende tijd bereiken met telemarketing? Stel dus een doel op voor een bepaalde tijd, zodat je aan het eind van de periode weet of het succesvol was. 

 

De doelgroep

Naast het doel, is het ook belangrijk om van tevoren te bepalen wat de doelgroep is die je wilt bereiken. Als je dit aan het begin goed vastlegt, kunnen er daar later geen fouten in gemaakt worden. Daarnaast kun je ook de tone of voice vastleggen. Bepaal dus op welke toon de klanten aangesproken moeten worden. Dit zorgt voor consistentie en het is prettig voor de telemarketeers. 

 

Het product

Als telemarketeers via de telefoon een product gaan verkopen, moeten zij er natuurlijk alles over weten. Leg daarom van tevoren alle USP vast en de voordelen van het product. Om geloofwaardig over te komen, is het belangrijk dat de telemarketeers ook de nadelen van het product weten. Deze kunnen ze dan weerleggen als er iemand naar vraagt. 

 

Laat je adviseren 

Nu je weet wat er nodig is voor het opzetten van succesvolle telemarketing, kun je zelf aan de slag gaan. Wil je graag hulp? Neem dan contact op met Convins telemarketing en laat je adviseren.

https://www.convins.eu/