Next Magazine
Image default
Verbouwen

Grondstabilisatie met een groutinjectie

Als de grond onder een bouwproject op een betrouwbare manier verstevigd moet worden, bijvoorbeeld om reguliere of vochtgerelateerde verzakking tegen te gaan, wordt vaak een groutinjectie toegepast. Grout is een effectief middel dat regelmatig wordt gebruikt in de grondwerkwereld. Grout is het eindproduct dat ontstaat uit een mengsel van cement en water. Daarnaast komt het vaak voor dat ook toeslagmateriaal en andere hulpstoffen worden toegevoegd. Als het middel op de juiste wijze is gemaakt, dan is het in staat om water tegen te houden en grondverzakking tegen te gaan. Het toepassen van een groutinjectie is dan ook ideaal voor ieder bouwproject waarvoor grondstabilisatie noodzakelijk is.     

Het proces van een groutinjectie

Als het risico bestaat dat de grond onder uw aanstaande bouwproject niet stevig is, dan is een groutinjectie toepasselijk. Een dergelijk risico treedt bijvoorbeeld op in grondgebieden met veel vocht of op locaties met holle ruimte onder de grond. In deze gevallen zorgt een groutinjectie ervoor dat de grond stevig wordt gemaakt, zodat er vervolgens zorgeloos door u op gewerkt wordt. Tijdens een injectie met groutankers wordt een lange buis in de grond geplaatst. Deze wordt ingebed in grout, zodat het middel in de diepte kan worden aangebracht. Vervolgens wordt de buis teruggetrokken. Dit resulteert erin dat het middel in de grond overblijft en een groutkolom achterlaat. Door meerdere kolommen te plaatsen is het mogelijk om volledige ondergrondse wanden te creëren.       

Laat de werkzaamheden oppakken door een specialist

Als u een opdrachtnemer nodig heeft voor uw grootschalige bouwproject dat grondstabilisatie nodig heeft, werk dan altijd samen met een partner waarvan u zeker weet dat deze deskundig is. Het beste werk wordt namelijk geleverd door de beste specialisten. Eén bedrijf waar u op dit gebied op kunt vertrouwen is De Vries Titan. Dit bedrijf heeft zich namelijk al vaak bewezen. Niet voor niets hebben deze specialisten al meer dan duizend opdrachtgevers naar tevredenheid geholpen. Daarnaast wordt het bedrijf ingeschakeld voor opdrachten in het binnen- én buitenland. Ook voor uw groutinjectie zijn zij de ideale partner.

https://devriestitan.nl/