Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras geschikt voor meerdere doeleinden:

Kunstgras is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en heeft de afgelopen jaar een flinke opmars gemaakt. Wat vroeger nog heel erg op nep grijs leek, is er nu kunstgras wat bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras.

De look and feel

Hoe het kunstgras voelt is net zo zacht als echt gras en is tevens heerlijk voor kinderen om urenlang lekker op te spelen zonder dat kinderen had vallen. Het is niet alleen fijn voor kinderen maar ook voor huisdieren. Honden en katten vinden het heerlijk om lekker in het zonnetje te liggen op het gras.

Meerdere soorten kunstgras

Je hebt natuurlijk allemaal verschillende soorten kunstgras en welke is dan geschikt voor welke doeleinden? Het meeste kunstgras is geschikt voor de tuin, terras of balkon en zou je gemiddeld een kunstgras moeten kiezen van minimaal 30 mm hoog en juiste dichtheid voor het mooiste resultaat.

Ook heb je natuurlijk mensen die kunstgras willen gebruiken voor de sport, bijvoorbeeld voor golf of tennis. Hiervoor is wel speciaal sterk gras aan te raden met een hele sterke vezel. Hier kan dus fanatiek op gesport worden zonder dat dit kapot gaat.

Prijzen van kunstgras:

De prijzen van kunstgras zijn de afgelopen jaren wel gestegen omdat de grondstoffen/materialen om het product te maken ook duurder zijn geworden. Maar bij de meeste webshops beginnen de prijzen bij €13,95 per m2. Hier begint het dan bij en heb je een laagpolige kwaliteit.

Wil je een mooie soort voor de tuin maar niet al te duur dan is er middenklasse kunstgras met een poolhoogte van 30 a 40 mm voor €19,95 per m2. Hier heb je een prima soort die jarenlang mooi en onderhoudsvrij blijft.

En dan heb je nog het dure segment dit is vanaf €40,- per m2. Dan heb je een hele dichte kwaliteit die niet van echt gras te onderscheiden is. Deze soorten worden vaak gebruikt voor kinderen om op te spelen, mochten ze vallen dan vallen ze zacht op het gras. Dit is tevens nog uit te breiden bij meerdere webshops met speciale valdemping platen, hiermee weet je zeker dat ze zacht vallen en hun niet bezeren.

Stalen aanvragen:

Veel verschillende webshops kun je gratis stalen aanvragen zodat je de kwaliteiten zelf kunt beoordelen en even in je tuin of balkon kunt neerleggen zodat je er een beter beeld bij kunt krijgen dan op een plaatje in de desbetreffende webshop.

Wil je echt een onderhoudsvrije kunstgras tuin waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt kies dan voor kunstgras. En je houdt zelf wel tijd over om lekker te relaxen in jou tuin, terras of balkon.

https://www.kunstgrasdirect.nl