Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe verstuur jij je pakketjes?

Iedereen komt wel eens op een punt in z’n leven waarin hij of zij iets moet versturen. Het zou handig zijn als jij niet op dat specifieke moment nog moet gaan uitzoeken hoe dat allemaal werkt. Om die reden geven wij jou in deze blog alle informatie die je nodig hebt om jouw pakketjes veilig en vertrouwd op plek van bestemming te laten komen.

Brievenbus- of normaal pakketje?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is of het pakketje dat jij wilt versturen geschikt is voor de brievenbus of niet. Op websites van koeriersdiensten zie je vaak welke afmetingen jouw pakket maximaal mag hebben om per brievenbuspost verstuurd te worden.

Wanneer de afmetingen van jouw pakketje groter zijn dan deze, weet je dat je moet kiezen voor de pakketpost. De pakketpost is iets duurder, maar gelukkig kun je er hier ook voor zorgen dat het pakket dat jij verstuurt verzekerd is. 

Inpakken maar!

Als jij hebt bepaald op welke manier jij jouw pakket wilt versturen, wordt het tijd om het product daadwerkelijk te gaan inpakken. Je kunt kiezen voor een stevige, kartonnen doos, maar je hebt ook de mogelijkheid om jouw product bijvoorbeeld in verzendzakken te versturen.

Bij verzendzakken wordt er een onderscheid gemaakt tussen plastic- en kartonnen verzendzakken. Verzendzakken worden steeds populairder en dat is niet zonder reden: het gaat namelijk ook zo makkelijk. Als het product dat jij moet versturen in een verzendzak past, raden we je ten zeerste aan om hier ook daadwerkelijk gebruik van te maken.

En tot slot… 

Als jij alle bovenstaande stappen gehanteerd hebt, wordt het tijd om jouw product daadwerkelijk op de post te gaan doen. Geef jouw pakket af bij een postpunt of kies ervoor om, uiteraard alleen als jouw pakket hier geschikt voor is, het te deponeren in de brievenbus.

Wanneer je je pakket af hebt gegeven bij een postpunt, krijg je een bevestiging mee naar huis. Op deze bevestiging staat een QR-code die jou, als je deze scant, naar de trackingpagina van jouw pakket brengt. We raden je aan om deze goed te bewaren, maar ook zeker naar de ontvanger te versturen. In dit geval gaat niemand jouw pakket dan missen!

 

https://blokpackaging.com/