Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Rolgordijnen tegen inkijk

Fan van grote raampartijen? Het mooie uitzicht wat het je oplevert, het lichtinval in huis wat ze je bieden. Dat is natuurlijk fantastisch en ik kan me zeker voorstellen dat je die keuze dan ook snel zou maken om daar voor te gaan/ naar te zoeken. Maar het brengt ook een nadeel met zich mee, de inkijk wat je ermee creëert.

 

Glurende buurtjes

Herken je het? De glurende buurtjes om ze zo even te benoemen? Zowel overdag als in de avonden kan het nog wel eens voorkomen. Mensen uit de buurt die langsrijden, lopen of fietsen die hun ogen niet van je huis af kunnen houden. Het zal wel een natuurlijk instinct zijn dat mensen toch wat nieuwsgierig zijn en het niet kunnen laten om eventjes naar binnen te kijken.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat je dat toch wat vervelend gaat vinden op den duur en dat je gaat kijken naar oplossingen hiervoor. Je wil de gluurders tegengaan/ verminderen. Rolgordijnen zijn hier zeer geschikt voor, zeker in combinatie met inbetween gordijnen.

 

 

Behoud je privacy

Door de juiste rolgordijnen aan te schaffen kun je je heel gemakkelijk afschermen van glurende buren. Het nadeel ervan, is dat je daarmee ook direct het lichtinval blokt overdag, en dat is dan weer net niet de bedoeling. 

Daarom is het combineren met inbetweens een goede oplossing. Overdag sluit je de inbetweens, en houdt je de rolgordijnen open. Inbetweens zijn er namelijk voor gemaakt om het zicht naar buiten en de licht inval te behouden, en het zicht van buiten naar binnen te blokken/ beperken. Zodra het schemer begint te worden zal het zicht van buiten naar binnen ook door de inbetweens heen mogelijk zijn. Dus op dat moment is het van belang om de rolgordijnen hier ook bij te sluiten om zo te kunnen genieten van de volledige privacy. Ons advies is dan ook, koop rolgordijnen in combinatie met inbetween gordijnen voor optimaal genot van privacy in jouw eigen woning.