Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Veilig en gezonde werkplek

Veilig en gezonde werkplek 

De gezondheid van de werknemers is erg belangrijk. Over het algemeen zijn ze nog jong en hebben ze nog een heel leven voor zich. Een veilige en gezonde werkplek is voor een ieder van ons van belang; ongeacht het soort werkzaamheden. Er dient altijd de mogelijkheid te zijn tot een veilige en gezonde werkplek. Bij werken met giftige stoffen dien je handschoenen ter beschikking te stellen en tijdens kantoorwerkzaamheden dient de plek ergonomisch verantwoord te zijn. 

 

Op kantoor 

In tegenstelling tot de bouw, zijn de risico’s op het kantoor minder snel en goed zichtbaar. Sommige gezondheidsklachten worden pas na verloop van tijd zichtbaar; het begint met een klein kwaaltje en kan uitlopen tot extreme gevallen. Een goed voorbeeld zijn de laptops van tegenwoordig. Een laptop is niet meer weg te denken in de huidige werkomgeving. Als je niet goed oplet kan het zorgen voor een aantal gezondheidsklachten. Dit zithouding moet goed zijn, anders ervaar je op langere termijn lichamelijke klachten. Kato Kantoorinrichting verkoopt en verhuurd verschillende materialen voor een ergonomische werkplek. Ontdek al onze ergonomische bureaustoelen online. 

 

Gevaarlijke stoffen 

Bij verschillende werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van gevaarlijke stoffen. De werkgever dient ervoor te zorgen dat haar werknemers niet in aanraking komen met deze gevaarlijke stoffen. De blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan voorkomen, maar het gehalte dient niet te hoog te zijn. Een ieder dient zich te houden aan de wettelijke grenswaarden. Voor jongeren, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen dient de baas aparte maatregelen te nemen. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden de eventuele risico’s en maatregelen genoteerd. Op deze manier wordt de kans op ziekte bij de werknemers verkleint. 

 

In de zorg 

Vele mensen werken tegenwoordig in de zorg. We zijn ze hard nodig en ook erg dankbaar in deze tijden. Het werken in de zorg brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Het personeel in de zorg kan gemakkelijk besmet raken door verschillende ziektes of bacteriën. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom houden we rekening met een veilige werkomgeving. Zo hebben de zorgmedewerkers allereerst dezelfde kleding aan. Hiermee creëer je herkenbaarheid voor iedereen om je heen. Ten tweede dienen ze gebruik te maken van beschermende kleding en handschoenen, zodat eventuele virussen niet gemakkelijk worden overgedragen. Als laatst is stevig schoeisel van belang, aangezien je gedurende een werkdag een hoop kilometers maakt. Vaak zien we de zorgklompen voorbij komen. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken. 

https://www.katokantoorinrichting.nl/