Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Waarom je geen nieuwe auto zou moeten kopen

Jaloers omdat de buren een mooiere auto rijden dan dat jij doet? Velen Nederlanders hebben dit probleem. Naast dat het type auto dat je rijdt niet heel veel over je persoonlijkheid zegt, is het toch leuk om indruk te maken met je voertuig. Dit kan met een nieuwe auto, maar met Mercedes Benz occasions kan je ook zonder een grote aanschafprijs indruk maken. Een nieuwe auto is namelijk helemaal niet meer nodig, met de opkomst van de occasions in Nederland. Er zijn genoeg redenen waarom een tweedehandsauto ook prima is, zoals je in deze blog kunt lezen!

Kosten

Het grootste voordeel van occasions blijft toch wel het aanzienlijke verschil in de kosten. De aanschafprijs ligt een flink stuk lager, en dat niet alleen. Je betaald namelijk ook veel minder aan de verzekering wanneer je je auto tweedehands aanschaft. Je bespaart daarom zelfs op maandelijks niveau door geen nieuw exemplaar te kopen. Gezien de lagere aanschafprijs kun je natuurlijk ook kijken naar een hogere klasse auto dan dat je normaal gesproken zou doen. Het aanbod van duurdere auto’s is zo binnen handbereik.

Korte levertijd

Wie wel eens een nieuwe auto heeft aangeschaft weet hoe lang dit traject kan duren. De oriëntatie, maar vooral ook de wachttijd totdat je je auto eindelijk kan gebruiken. Hier gaan vaak maanden over heen. De auto moet dan namelijk nog helemaal geproduceerd worden. Voor wie hier geen zin in heeft is een occasion een super goede oplossing. Je hoeft dan namelijk geen rekening te houden met een lange levertijd.

Garage uitkiezen

Een nieuwe auto betekent vaak dat je verplicht bent om voor een langere periode naar dezelfde garage te gaan voor onderhoud. Dit is niet het geval wanneer je een tweedehandsauto. Je kunt naar elke garage. Vaak kiezen mensen er dan ook voor om naar een goedkopere garage in de buurt te gaan. Deze is misschien niet in het bezit van alle nieuwste technologieën, maar kan prima jouw auto onderhouden. Dus ben je aan het oriënteren op bijvoorbeeld Kia occasions? Dan hoef je niet langer alleen nog maar naar de Kia dealer, maar kun je overal terecht. Dit kan je veel geld besparen.