Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Stijgen terwijl de rest daalt: Binance coin deed het

Een van de meest besproken cryptovaluta van het afgelopen moment is en blijft Binance coin (BNB). Deze altcoin wist de aandacht te grijpen toen de waarde plotsklaps flink steeg, terwijl andere grote namen als Bitcoin juist daalde. De waarde nam zo hard toe, dat het de valuta nu in de top 5 van grootste currencies is geëindigd. Hoe is deze stijging ontstaan?

Binance coin breekt uit en blijft stijgen

Waar de waarde van de altcoin begin dit jaar nog rond de $36 schommelde, is deze met 700% flink toegenomen tot gemiddeld meer dan $200. De all time high van $279 zette de cryptocurrency direct in de spotlights. Maar hoe heeft deze stijging plaats kunnen vinden?

Als eerste hebben we de Launchpad. Op dit platform werd een SafePal tokenverkoop (SFP) gehouden. Hierbij gold: hoe meer BNB je bezit, hoe meer SPF je via Launchpad kon kopen. Op deze manier werd de vraag naar Binance coin vele malen groter, en werd de koers omhoog gejaagd.

Stacken voor DODO en vruchtbare DeFi-projecten

Maar deze plotselinge stijging verklaart niet waarom de BNB koers steeds verder toenam. Via hetzelfde Launchpad werd ook DODO aangekondigd. De bezitters van Binance coin kunnen binnenkort hun BNB stacken voor DODO, net zoals hun BETH en BUSD. Net zoals bij de SFP, leidt ook deze aankondiging tot een sterke toename in vraag en daardoor in prijs.

Niet alleen Launchpad heeft gezorgd voor de sterke stijging, ook het Binance ecosysteem heeft hieraan bijgedragen. Het aantal unieke adressen op dit platform is enorm gestegen. Dit komt waarschijnlijk door de DeFi-projecten met BNB, die door de hogere transactiekosten op concurrent Ethereum een vlucht hebben genomen. Hoewel de hysterie rond BNB wel wat is gaan liggen, is de koers nog steeds een van de beste op dit moment. Bezitters van Binance coin doen dus goede zaken.

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/