Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Een gids voor chip-tuning

ChipTuning Voordelen van Chipperformance  Heb je al die auto’s op de weg gezien met deuntjes die zo ongelooflijk perfect lijken, zelfs sommige tv-shows hebben het vuur opgevangen en veroorzaakten rimpelingen door de tuningwereld? Is het gewoon een marketingstunt of zijn de tuners die hun auto’s beter maken dan autofabrikanten? Het antwoord zou heel goed kunnen zijn. Er zijn enkele auto’s die kunnen worden gemaakt om eruit te zien als een F1-auto, sommige kunnen daadwerkelijk meer kracht produceren dan automotoren van aandelen van gewoon een paar dingen veranderen, en toch kunnen sommige auto’s zo perfect worden afgestemd dat je geen verschil van hen kunt vertellen

 

De vraag bij de hand is: Is Chip Tuning goed voor je auto? Er is geen universeel antwoord, omdat geen twee auto’s identiek zullen zijn als het gaat om hun exacte compositie. Elke auto heeft een andere transmissie, een motor, een andere set banden, verschillende suspensie en verschillende timing. Een universeel antwoord kan ook onmogelijk zijn vanwege het feit dat we niet allemaal hetzelfde DNA delen. Voorraadauto-motoren kunnen echter niet worden gemaakt om op dezelfde snelheid en efficiëntie te lopen zonder enige wijzigingen aan hen te hebben.

 

De meest populaire modificatie die kan worden gedaan aan een auto is mechanisch afstemming.

Deze term wordt meestal uitwisselbaar gebruikt met brandstofafstemming, hoewel ze eigenlijk heel anders zijn. Mechanische tuning verandert de fysieke make-up van een auto, zodat het op het hoogste niveau presteert. Als uw auto bijvoorbeeld heeft versleten aan de achterste eindcomponenten, kan het vervangen van die onderdelen de prestaties van uw auto drastisch verbeteren. Er zijn een aantal verschillende redenen die mensen deze route gaan wanneer u op zoek bent naar de auto, maar de belangrijkste zijn voor snelheid, macht, geluid, uiterlijk en zelfs cosmetische uitstraling.

 

Wanneer een auto is afgestemd, betekent het in feite dat iemand eraan heeft toegevoegd door de interne verbrandingsmotorcomponenten te veranderen, het opnieuw opbouwen of toe te voegen aan nieuwe onderdelen, of anderszins het op de een of andere manier aanpassen. Meestal is er een apparaat dat bekend staat als een chip die aan de motor wordt toegevoegd, zodat deze op een verhoogd niveau presteert. Vaak zal de persoon die de chipafstemming doet een sleutel, een tang en / of een socket om de aanpassingen te bereiken. Met zwarte rook zijn het de gemeenschappelijke indicator van brandstofproetsfactie, het is niet ongebruikelijk om te zien dat de aanpassingen die recht in het motorblok worden gedaan!

 

Zoals hierboven vermeld, verschilt chiptuning van traditionele mechanische afstemming op de manier waarop het wordt uitgevoerd.

Om het goed te laten werken, moet de motor worden geklokt of gemeten ten opzichte van zijn eigen specificaties, anders hebben de aanpassingen die ertoe zijn aangebracht, geen effect. Over het algemeen vereist dit nauwkeurige metingen van zowel de druk als de luchtstroom in de motor. Zodra de juiste chips worden geïmplementeerd, zijn de nieuwe distributieriem en timingpoelie geïnstalleerd. Om dit te doen, is het noodzakelijk voor de monteur om het bestaande distributieriem en het katrolsysteem te verwijderen. De nieuwe distributieriem en katrol worden vervolgens geïnstalleerd en het timingsysteem is geklokt.

 

Als de aanpassingen aan uw auto bedoeld zijn om het een betere prestatieclassificatie te geven, zou u kunnen denken aan het kopen van een timing-apparaat zoals een chipdetector die u zal vertellen of er fiches aanwezig zijn. U kunt ook een elektronische besturingseenheid kopen om u te helpen bij het maken van de nodige aanpassingen aan de elektronische besturingseenheid van voertuigen of ECU. Een chipdetector geeft je waarschuwingen als er chips worden gedetecteerd, terwijl een ECU de motor zal afsluiten als een chip wordt gevonden. Elektronische besturingseenheden zijn ook nuttig als u niet bekend bent met auto’s of hun elektronische besturingseenheden.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl