Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een motorchip?

Motorchip-afstemming is eigenlijk een procedure waarmee het computercontrolesysteem is gewijzigd, waardoor de auto verschillende functies in verschillende set parameters uitvoert. Dit proces wordt veel gebruikt door automobielmechanica en enthousiastelingen, omdat ze de prestaties van hun auto willen aanpassen. De prijs van dat wordt bepaald op basis van de manier waarop u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is inderdaad een integraal onderdeel van de CARS-computer en elektrische systemen.

 

Motorafstemming is geen nieuwe uitvinding, het bestaat al vele decennia, maar het kreeg de populariteit na de introductie van turbo-motoren. Turbo-motoren met een hoge compressieverhouding zijn in staat om een betere brandstofefficiëntie en -kracht te leveren. Vandaar dat veel autobezitters chip-tuning gebruiken om hun auto krachtiger en betrouwbaarder te maken. U kunt bepaalde apparaten of vloeistoffen gebruiken om uw gewenste resultaat te bereiken. Sommige mensen kiezen voor het vervangen van de hele motor of het wijzigen van bepaalde componenten terwijl anderen kiezen voor het opstellen van de motor.

 

Een van de belangrijkste aspecten van chiptuning is de ontstekingstiming. Het verwijst naar de tijd die het voertuig is genomen om zijn brandstof te ontsteken wanneer het voertuig koud is. Voor auto’s met handmatige transmissies moet een goede tuning de brandstofefficiëntie verbeteren en het brandstofafval verminderen.

Voor automatische transmissies zorgt het voor optimale brandstof en optimale energieopwekking.

 

Een ander belangrijk aspect van motorchiptuning is de vervanging van de oorspronkelijke motor. Er kan een nieuwe chip nodig zijn als de vorige is afgebroken. U moet erachter komen of het mogelijk is om de nieuwe chip alleen te installeren. Er zijn verschillende manieren waarop een vervangende motor kan worden geïnstalleerd. Als u besluit om de vervanging zelf te doen, is het het beste om een gebruikershandleiding te zoeken die u zal helpen de nieuwe chip te installeren.

 

Er zijn verschillende voordelen geassocieerd met chip die uw voertuig afstemmen. U kunt een hoog brandstofverbruik krijgen door een geëxcateerde motor te gebruiken. Met behulp van een opgezogen motor kunt u uw brandstofkosten met ongeveer 30 procent indienen. Dit komt omdat onder normale omstandigheden een aanzochte motor meer brandstof verbrandt dan een standaardmotor. Dit komt omdat de lucht de verbrandingskamer binnenkomt door een opening die klein is. De kleine opening helpt de lucht om het cilindervlak van de motor binnen te gaan, waardoor het meer brandstof kan verbranden.

 

Met de motorchiptuning kunt u de beste prestaties van uw voertuig krijgen. Op basis van de informatie met betrekking tot de voorwaarden waarin uw voertuig werkt, kunt u uw motor afstemmen. U kunt het best mogelijke resultaat van uw voertuig krijgen, afhankelijk van het type chip dat u kiest. U kunt een frontcilindermotor afstemmen met de cilinderafstemming, terwijl een middelste motor beter geschikt is voor een achtercilindermotor. Als u een gegevens gebruikt met betrekking tot de voorwaarde waarin uw voertuig functioneert, kunt u beslissen of u uw motor moet aanpassen of niet.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl