Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Wanneer heb ik een notaris nodig?

Veel mensen hebben ooit wel eens van het beroep gehoord. ‘Het zal vast iets van doen hebben met officiële papieren’, zijn opmerkingen die we vaak te horen krijgen. Wanneer jij denkt dat je nooit een notaris nodig zal hebben, zit je er overigens goed naast. Het is dus misschien wel even beter om duidelijk te hebben wat een notaris precies doet en wanneer je precies een notaris nodig hebt. In deze blog krijg je gelukkig antwoord op die vragen. 

Wat doet een notaris?

Voor we ingaan op het verhaal wanneer jij een notaris nodig zal gaan hebben, gaan we even kijken naar het daadwerkelijke beroep. Een notaris kun je het beste omschrijven als iemand die mensen helpt om rechtsgeldige en bindende afspraken te maken. Denk hierbij aan de verkoop van een huis, het opstellen van een samenlevingscontract of bijvoorbeeld zaken rond je onderneming. Begint er al een belletje te rinkelen? Misschien heb jij binnenkort namelijk wel één of meerdere notarissen nodig…

Een notaris nodig?

Zoals je net kon lezen, kun je voor best veel gebeurtenissen een notaris goed gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om geen gebruik te maken van een notaris, puur om het feit dat dit misschien wel wat hoog in de kosten gaat lopen. Toch willen we je echt op het hart drukken om bij gebeurtenissen als bovenstaande, altijd gebruik te maken van een notaris. Als jij een afspraak wilt maken, is de kans groot dat je wilt dat deze bindend is. Een notaris kan jou hierbij helpen en je een boel gedoe besparen. Dan toch ineens wel die paar centen waard?

Notarissen en corona

Uiteraard is de combinatie tussen het coronavirus en notarissen niet helemaal perfect. Het werkt simpelweg wel zo prettig om face-to-face het één en ander te kunnen regelen. Bedrijven als Suwijn Notarissen hebben hier een oplossing voor. Als jij verhinderd bent om naar hun kantoor te komen, komen zij simpelweg naar jou toe. Toch liever meer afstand houden? Digitaal is ook zeker het één en ander te regelen. Twijfel dus niet en neem vandaag nog contact op met één of meerdere notarissen om al jouw zaken voor eens en voor altijd vast te leggen!

 

https://suwijn.nl/