Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Wat doe je als je iPhone stuk is?

Heb jij je iPhone laten vallen of heeft je telefoon waterschade? Dan is het verstandig om je telefoon snel te laten repareren. Kies je tijdig voor een iPhone reparatie, dan is de kans groot dat je telefoon nog te maken valt. Wacht je echter te lang, dan kan het probleem steeds erger worden. Is het scherm van je telefoon bijvoorbeeld gebarsten, dan krijg je ook eerder te maken met waterschade. Bovendien kan het scherm na verloop van tijd stoppen met reageren. Zodra je jouw telefoon hebt laten vallen, kun je dus het best een afspraak maken voor een reparatie.

Dit doe je als je telefoon in het water is gevallen

Heb jij je telefoon in het water laten vallen? Dan is het belangrijk om de telefoon zo snel mogelijk uit het water te halen. Vervolgens moet je de telefoon zo snel mogelijk uitzetten en de SIM-kaart verwijderen. Een SIM-kaart raakt niet zo snel beschadigd, maar je kunt deze wel beter meteen verwijderen als je telefoon in het water is gevallen. Zodra je telefoon uitstaat, kun je deze het beste in een bakje met vochtvreters plaatsen. Er zijn ook specialisten die een bak met rijst aanraden, maar indien je vochtvreters hebt is dat beter. Laat je telefoon minstens 24 uur uit en laad de telefoon ook niet op voor die tijd. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans op complicaties. Ga vervolgens naar een telefoonzaak voor een iPhone reparatie. Een specialist zal de telefoon grondig kunnen reinigen en controleren op waterschade.

Een gebroken scherm of een kapotte knop?

Ook met een gebroken scherm of met een kapotte knop is het verstandig om meteen naar een specialist te gaan. Een knop die moeizaam werkt, kan op een gegeven moment helemaal stoppen met werken. Een gebroken scherm ziet er allesbehalve fraai uit en zorgt ervoor dat je telefoon kwetsbaar is. Laat een kapotte telefoon dus snel repareren, want anders loop je het risico dat de problemen erger worden.

Het maken van een back-up

Bij waterschade is het verstandig om je telefoon zo snel mogelijk uit te zetten. In veel andere gevallen is het mogelijk om eerst nog een back-up te maken. Je kunt foto’s bijvoorbeeld uploaden naar de cloud. Het is meestal geen slecht idee om van je bestanden ook een online back-up te maken. Doe je dat, dan hoef je in ieder geval nooit bang te zijn dat je mooiste foto’s verloren gaan. Met een iPhone is het heel eenvoudig om een back-up te maken in de iCloud. Als je veel foto’s hebt, moet je mogelijk wel extra ruimte nemen om al je foto’s kwijt te kunnen op de cloud.

iPhone reparatie in Almere

Wil je langs een telefoonzaak voor een iPhone reparatie in Almere? Dan zijn er verschillende partijen om uit te kiezen. Houd er rekening mee dat niet iedere telefoonzaak ook kwalitatieve iPhone-onderdelen op voorraad heeft. Ga dus goed na bij welke zaak jij je telefoon het best kunt laten maken. Vaak kun je een zaak al beoordelen op basis van de website in combinatie met de recensies die je op Google vindt.