Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn schaduwdoeken precies?

Een term die we in het buitenleven steeds vaker voorbij horen komen is de term ‘schaduwdoeken’. Wat is een schaduwdoek eigenlijk precies en vooral: waar is het goed voor? In deze blog krijg je antwoord op die en op uiteraard meerdere vragen omtrent schaduwdoeken. Na het lezen van deze tekst weet jij precies wat een schaduwdoek is, doet en inhoudt en misschien kom je zelfs tot de conclusie dat een schaduwdoek wel iets voor jou is! 

Wat doet een schaduwdoek?

Misschien wel de belangrijkste vraag als eerst: wat doet een schaduwdoek eigenlijk? Zoals de naam al wat verklapt zorgen schaduwdoeken logischerwijs voor schaduw. Een schaduwdoek wordt horizontaal opgehangen om ervoor te zorgen dat jij niet meer in die brandende zon hoeft te zitten. Voor veel mensen is een schaduwdoek een soort simpel alternatief van een afdak of overkapping. Heb je het al gauw warm in de zomer en kun je maar geen schaduw creëren bij jou thuis? Geen zorgen, met een schaduwdoek los je dit probleem binnen no time op.

Een goed alternatief?

Zoals je al even kon lezen, wordt een schaduwdoek vaak gezien als een goed alternatief van bijvoorbeeld een overkapping of afdak. Waar je vaak hoge aanschaf- en onderhoudskosten betaalt om te kunnen genieten van de voordelen die een afdak of overkapping jou kunnen bieden, heb je een betrekkelijk goede deal met een schaduwdoek. Zonder torenhoge kosten te betalen en zonder teveel gedoe te hebben omtrent onderhoud, kun je alsnog genieten van jouw felbegeerde plekje in de schaduw. Toch best handig zo’n schaduwdoek.

Wat moet je weten als je een schaduwdoek wilt aanschaffen?

Voor je een schaduwdoek gaat aanschaffen, moet je natuurlijk precies weten voor welke afmetingen deze bedoeld is. Als jij een terras van vijf bij vijf wilt voorzien van schaduw, kun je moeilijk aankomen met een schaduwdoek van drie bij drie meter. Meet dus goed en denk goed na over de plek waar jij voortaan het liefst in de schaduw wilt zitten. Nu nog even online of in de winkel kijken en voilà: zeg maar gedag tegen die warme zomerdagen, want jij hebt de schaduw die jij nodig hebt!

 

https://www.speelplezier-online.nl/