Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Zijn crypto’s het geld van de toekomst?

Zijn crypto’s het geld van de toekomst?

Voorhangers van cryptocurrency’s zijn hier zo van overtuigd dat ze beweren dat digitale valuta het geld van de toekomst is. Tegenhangers geven aan dat dit zo’n vaart nog niet zal lopen. Toch worden cryptocurrency’s steeds populairder.

Bij Bitvavo.com, een populaire exchange, kun je crypto’s kopen en in je wallet laten zetten. Vervolgens kun je er online mee betalen, kun je het overmaken, kun je het beleggen of handelen, noem maar op.

Crypto’s hebben een waarde en een koers en daarin verschillen ze dus niet veel van de standaard valuta’s. Er zijn slechts enkele problemen die overwonnen moeten worden voordat ze het geld van de toekomst genoemd kunnen worden.

Banken en overheden delen niet mee in de vreugde

Grote en belangrijke financiële instanties, zoals creditcards, betaalmethoden en banken zijn logischerwijs niet erg enthousiast over crypto’s. Zij worden namelijk gepasseerd in het verhaal en hebben geen invloed op wat er met digitale valuta’s gebeurt.

Het geld wordt beheerd door de mensen en deze zijn er ook verantwoordelijk voor, niet de financiële instanties. Mochten zij en de overheid het zat worden, dan hebben ze de macht om de stekker uit de cryptocurrency’s te trekken. Valuta’s zoals Ripple proberen deze bedrijven meer en meer bij de situatie te betrekken. Lukt dit, dan hebben de crypto’s een betere kans van slagen.

De voorraad is beperkt

De meeste cryptocurrency’s maken bekend in hun visie en missie hoeveel munten er in de omloop gebracht moeten worden. Ze laten naarmate de tijd verstrekt steeds meer munten vrij totdat dit maximale aantal is bereikt. Deze munten worden gedolven door zogenaamde miners. Bij Bitcoin is dit getal bijvoorbeeld 21 miljoen. Wat gebeurt er met de valuta als dit maximum is bereikt en ze geen extra munten meer aan mogen vragen? Wordt de waarde te hoog omdat de vraag zo groot is? Dit is een vraag waar antwoord op moet komen voordat crypto’s het geld van de toekomst kunnen worden.

 

https://bitvavo.com/nl