Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Zo repareer je een kapotte Dyson stofzuiger

Zo repareer je een kapotte Dyson stofzuiger

Hoewel Dyson een merk is dat producten van hoogwaardige kwaliteit levert, kan het natuurlijk zijn dat een Dyson stofzuiger een keer kapot gaat of niet meer goed werkt. In de meeste gevallen kan je het apparaat relatief makkelijk zelf repareren. In dit artikel vertellen we je meer over de reparatie van een Dyson stofzuiger.   

Check je garantie

Voordat je zelf aan de slag gaat, is het altijd verstandig om eerst te controleren of het apparaat binnen de garantievoorwaarden valt. Op alle snoerloze apparaten van Dyson zit namelijk standaard twee jaar garantie. Als jouw stofzuiger kapot is, dekt Dyson de reparatie of vervanging als binnen de garantieperiode blijkt dat het defect het gevolg is van gebrekkige materialen of slecht vakmanschap.

Is de garantieperiode voorbij of valt het defect niet onder de voorwaarden, dan kan je de stofzuiger zelf repareren. Op Fixpart.nl kan je diverse Dyson onderdelen bestellen om jouw stofzuiger snel weer werkend te krijgen. Ook voor onderdelen van andere apparaten kan je bij deze webshop terecht.

De oorzaak van het probleem

Natuurlijk is het belangrijk om voorafgaand aan het plaatsen van een bestellen te weten welke onderdelen je precies nodig hebt om het apparaat weer werkend te krijgen. Als het apparaat helemaal niet meer aangaat, kan het zijn dat het snoer beschadigd is. Ook een kapotte motor kan de oorzaak zijn van een niet of slecht functionerende Dyson stofzuiger. Als het apparaat nog wel aangaat, maar niet meer goed zuigt, kan het helpen om het filter te vervangen.

Voor alle Dyson stofzuigers zijn vervangende onderdelen te vinden. Of je nu over een Dyson sledestofzuiger, robotstofzuiger, kruimelstofzuiger of snoerloze stofzuiger beschikt. Het is over het algemeen zeer eenvoudig om een kapot onderdeel te vervangen. Mocht het je echt niet lukken, dan kan je altijd de hulp van een monteur inschakelen.

https://fixpart.nl/nl