Next Magazine
Image default
Alarmsysteem

Huis of pand beveiligen dm.v. een codeslot

Codeslot

Een codeslot kennen we natuurlijk allemaal van de kluis, maar wat veel mensen niet weten is dat een codeslot vele mogelijkheden heeft. Een elektronisch codeslot kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij liften of aandrijvingen van deuren. Hoe werkt een codeslot eigenlijk? In een codeslot zit een elektronische schakelaar. Deze schakelaar kan bijvoorbeeld een deurmagneet aansturen. Als dus de code goed is, komt de schakelaar in beweging en zal de deur kunnen openen.

Verschillende soorten codesloten

Er zijn vele verschillende codesloten die ieder een eigen doeleinde hebben. Daarnaast zijn er standaard uitvoeringen en luxe uitvoeringen. Een veel gebruikt codeslot is een codeslot waarmee bijvoorbeeld de deur van een appartement mee geopend kan worden. Deze codesloten kunnen met een cijfercode geopend worden, maar ook met een pasje. Er zit dan in het slot een paslezer, waardoor het slot een dubbele werking heeft. Belangrijke aspecten van een codeslot is met name de goede werking en de behuizing. De behuizing moet zeer stevig zijn zodat er niet met het kleinste beetje geweld het slot geopend kan worden.  Codesloten zijn voor vele doeleinden erg handig zoals eerder vermeld. Stel u heeft een fysiopraktijk, dan wilt u natuurlijk niet dat alle klanten binnen kunnen komen in de verschillende kamers. Een codeslot met paslezer is dan ideaal. Zo kunnen de fysiotherapeuten eenvoudig met een pasje de deur openen zonder dat klanten overal naar binnen kunnen. Codesloten dienen een erg snelle werking te hebben. Ze moeten binnen een paar seconden signalen doorsturen waardoor de deur wordt geopend.

Het bestellen van een codeslot

Het is heel eenvoudig om een codeslot via het online web te bestellen. Hierbij is het belangrijk om op het assortiment en de kwaliteit van het slot te letten. U wilt natuurlijk een slot dat goed werkt en van goede kwaliteit is zodat het niet snel kapot gaat en niet zonder code te openen is. Daarnaast dient u goed op te letten wat voor soort codeslot u koopt. Er zijn namelijk verschillende soorten en verschillende kwaliteitsklassen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een slot met pasje of alleen met code. Om een goede service te krijgen van het bedrijf is het goed om te letten op de bereikbaarheid en contactgegevens van het bedrijf. Zo weet u zeker dat als er iets is, u eenvoudig contact kunt leggen met de medewerkers.

https://www.elocktron.nl