Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Een autoverzekering op jonge leeftijd afsluiten; hou hier rekening!

Ben je pakweg 17, 18, 19 of 20 jaar oud? En heb je recent jouw eerste eigen auto gekocht? Dan is het aan te raden om deze auto én de autoverzekering volledig op eigen naam te zetten. Waarom? Omdat je op die manier schadevrije jaren op kunt bouwen, waarmee je op termijn van de nodige voordelen kunt genieten.

Voordat het zo ver is, moet je wel een autoverzekering vergelijken. Je moet voor jezelf gaan bepalen naar welke autoverzekering jouw voorkeur uitgaat én je moet rekening met verschillende facetten houden. Waar je precies rekening mee moet houden? Dat bespreken we graag hieronder.

Hoge premie

Allereerst is het goed om te weten dat je een relatief hoge premie moet betalen. Dit komt puur doordat de verzekeringsmaatschappij jou als een risicovolle bestuurder zien. Dit heeft niks met jouw rijgedrag te maken, maar puur met jouw leeftijd. De ervaring leert dat jonge bestuurders minder ervaren zijn en daardoor een groter risico op schade lopen.

Indien je autoverzekering gaat vergelijken, moet je niet schrikken van de hoge premies. Naarmate je schadevrije jaren opgebouwd hebt, daalt de premie aanzienlijk. Je moet dus eigenlijk alleen aan het begin even fors investeren in jouw autoverzekering.

Soort verzekering

Ook moet je goed kijken naar het soort verzekering. Koop je een auto van bijvoorbeeld 15 jaar oud? Dan kun je het beste voor een normale WA-autoverzekering kiezen. Als je een auto van 6 jaar oud gekocht hebt, is mogelijk een WA beperkt casco autoverzekering geschikter. Maak voor jezelf in ieder geval een goed vergelijk. Laat je hierbij niet volledig leiden door het prijskaartje, maar kijk ook goed naar de inhoud van de polis.

Snelle/dure auto

Wil je een snelle of dure auto verzekeren? Ook dat is onwijs lastig voor een jonge bestuurder. Ook hierbij geldt weer dat je volgens de verzekeringsmaatschappijen een te groot risico bent.

Ben je hiervoor op zoek naar een passende oplossing? Dan kan het geen kwaad om eens contact met een verzekeringsmaatschappij op te nemen. Bij bijvoorbeeld de Vereende autoverzekering worden speciale oplossingen aangeboden voor jonge bestuurders. Dat is ook iets wat we meer en meer bij andere verzekeringsmaatschappijen terugzien!