Next Magazine
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem is een oplossing voor particulieren en bedrijven

Een intercomsysteem wordt gebruikt om direct contact te leggen met degene die bij u aan de deur staat. Of het nu gaat om uw eigen woning, een appartementencomplex, of een bedrijfspand: met een intercomsysteem heeft u veel meer controle over wie u binnenlaat. Doordat u makkelijk kunt horen en/of zien wie er aanbelt, hoeft u niet steeds naar de deur voor bezoekers die u niet binnen wilt laten. Fontein Elektrotechniek helpt u graag met het installeren van een moderne intercom, die past bij uw wensen en eisen.

Laat een intercomsysteem plaatsen

Een intercom bestaat uit twee onderdelen. Binnen hangt een binnenpost, waarop u de bezoeker kunt horen en, als u kiest voor een model met een camera, ook kunt zien. Buiten hangt de buitenpost, waar de bezoeker aanbelt en waar hij u op kan horen. Belt er iemand aan, dan kunt u rustig kijken en navragen om wie het gaat, voordat u de deur opent.

Op afstand bedienbaar met uw telefoon

Moderne intercomsystemen zijn aangesloten op internet (wifi). Dat betekent dat er veel meer mogelijkheden zijn dan voorheen. Een van de handigste dingen is dat u tegenwoordig de intercom kunt bedienen met uw smartphone. Op afstand dus. Kijk wie er bij u aanbelt, en kies ervoor om de deur te openen, ook als u niet thuis bent. Zo kunt u gewoon mensen binnenlaten, zelfs als u op vakantie bent bijvoorbeeld.

Versterk het gevoel van veiligheid in huis

Niet iedereen is blij als de bel gaat. Voor ouderen en andere kwetsbare groepen geldt zeker, dat zij niet zomaar iedereen binnen willen laten. Door middel van een intercomsysteem kunt u eerst controleren wie er heeft aangebeld voordat u de deur open doet. Dat versterkt het gevoel van veiligheid in huis en verkleint de kans op ongewenste bezoekers.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl