Next Magazine
Image default
Bedrijven

Elektrische fouten in uw huishouden

Zelf doen (DIY) is een geweldige manier om de waarde van een van de belangrijkste aankopen die u ooit zult doen te verbeteren. Elektrische projecten voor amateurs daarentegen zijn een andere zaak. Helaas kunnen deze fouten meer dan alleen uw elektrische systeem in gevaar brengen; ze kunnen ook leiden tot brandgevaar of elektrocutie. Pas op! Aarding is een cruciale stap in het waarborgen van de veiligheid van het elektrische systeem van uw huis. Stroomstoten worden via een aarddraad onschadelijk de aarde in gestuurd. Het aansluiten van elektrisch geleidende apparatuur op de systeem aarde staat bekend als bonding. Als u deze beveiliging niet heeft, loopt u het risico dat de stroomonderbreker niet uitschakelt wanneer u een kortsluiting heeft. Veel huishoudens zijn zich hier niet van bewust, ondanks het feit dat professionele elektriciens hiervan op de hoogte zijn.

Elektrische fouten en de oorzaak hiervan?

Om overbelasting tot een minimum te beperken, weten professionals hoe ze elektrische circuits moeten beoordelen op belastingcapaciteit. Amateurs, aan de andere kant, zullen vaak doorgaan met het toevoegen van stekkers aan een circuit, wat gevaarlijk is en de classificatie van gewone 14-2-draads en 15 AMP-onderbrekers kan overtreffen. Onjuiste draadverbindingen zijn een andere typische elektrische blunder in huis. Ze kunnen worden geplaatst zonder draad moer of met de verkeerde leiding fittingen (wat betekent dat ze gaan lekken). Ze zijn niet voldoende aangesloten als ze van metaal zijn. Kortsluitingen en moeilijk te diagnosticeren problemen stroomafwaarts van de elektrische verbinding kunnen worden veroorzaakt door losse verbindingen. Bij het installeren van een nieuwe lamp of stopcontact moet een stalen of kunststof aansluitdoos worden gebruikt. In werkelijkheid moet elke elektrische aansluiting worden gemaakt binnen de grenzen van een geschikte aansluitdoos. Deze veiligheidsregeling is bedoeld om uw elektrische aansluitingen te beveiligen en om te voorkomen dat vonken en warmte zich verspreiden als u een kortsluiting of een losse verbinding heeft. Als je in Arnhem bent en een van deze problemen tegenkomt, kun je het beste contact met elektricien Arnhem opnemen.

Verkooppunten en polariteit in het huishouden

Stopcontacten moeten stevig bevestigd zijn. Als stopcontacten slecht zijn geïnstalleerd, hebben ze de neiging om te bewegen, wat elektrische vonken kan veroorzaken, wat brandgevaarlijk is. Elektrische bogen en kortsluitingen in stopcontacten kunnen ernstige schade veroorzaken aan alles wat erop is aangesloten. Het omkeren van de “hete” en “neutrale” elektrische draden is misschien wel de dodelijkste van alle typische huishoudelijke elektrische blunders. Omgekeerde polariteit kan uw apparaten beschadigen en een ernstig (misschien dodelijk) risico op elektrische schokken opleveren. Om dit te voorkomen weet een elektricien schakelaars, stopcontacten en armaturen op de juiste manier aan te sluiten of heeft u een storing in de stroomvoorziening en woont u in Arnhem, dan kunt u terecht bij professionals die storingsdienst in Arnhem aanbieden.

 

Gerelateerde artikelen

Kun je een huis kopen als je BKR-geregistreerd bent?

Ilumio raamdecoratie: pliss├ęgordijnen

Je theorie-examen grondig voorbereiden