Next Magazine
Image default
Bedrijven

Gaming pc

Er zijn heel veel verschillende soorten computers op de markt in allemaal een andere prijsklassen. Hierdoor is het mogelijk om een computer te vinden in je budget. Natuurlijk zit er wel een verschil in een computer van 200 euro en een van 1000 euro. Dit zie je voornamelijk bij de game computers. Deze computers hebben vaak een duurdere vraagprijs dan een simpele microsoft computer. Buiten het feit dat je er inderdaad mee kan gamen is dat niet de enige reden waarom een game computer wat duurder is. Een game computer heeft veel voordelen die ook in je voordeel kan zijn voor andere werkzaamheden.

Wat kan je doen met een game pc?

Het is het gezicht van pc gaming: hardcore hardware met een hardcore games. De meeste competitieve gamers en professionals van het hoogste niveau spelen op een gaming pc omdat dit over het algemeen meer nauwkeurigheid, meer betrouwbaarheid en minder vertraging betekent. Omdat het beeld van een game pc gebruiker zo gericht is op games, vergeet je gemakkelijk dat game pc’s groter zijn dan hun marketing pitch. Het zijn complete entertainment systemen. Je kunt er een in je woonkamer zetten en Netflix op kijken. Op feestjes kan je jouw eigen muziek beats opzetten en wanneer je hem nodig hebt voor je studie of werk is dat ook geen probleem. Je kan dus eigenlijk alles met een game pc doen wat je ook met een normale pc kan doen. Het heeft alleen maar extra toegevoegde waarde.

Zelf maken

Je kan een gaming pc online bestellen maar je kan er ook voor kiezen om er zelf een te bouwen. Je kan zelf het onderzoek kunnen doen naar welke videokaart de instellingen van de games die je graag speelt echt kan maximaliseren, welke case er perfect uitziet op je bureau en welke kleuren-LED’s helemaal bij je gamestoel passen. Als dat allemaal goed voor je klinkt, en je het niet erg vindt om er tijd en energie in te steken, moet je dat absoluut doen.

Echter het voordeel van het kopen van een gaming pc is hetzelfde als het kopen van een product in plaats van een doe-het-zelf-pakket: je krijgt waar je voor betaalt, en je krijgt extra’s zoals ondersteuning als je later problemen tegenkomt met een onderdeel, vervangingen voor het geval er iets kapot is, en natuurlijk krijg je alle tijd en energie terug die je zou hebben besteed aan het bouwen. Kortom, als het idee van het bouwen van een pc je niet opwindt, of je denkt dat het zonde van je tijd is, is het zeker geen probleem om er een te kopen.

Waar kan je ze kopen

Game pc’s zijn wat nieuwer en exclusiever dan de normale pc’s maar toch zijn ze op veel plekken verkrijgbaar. Zo kan je een game pc bij een elektric zaak kopen maar je kan ze ook online bestellen. Vooral wanneer je opzoek bent naar een nieuw model of speciale editie, zal je meer kans online hebben dan in de winkel. Zo kan het niks kwaad om een gaming pc gevorderden bestellen.