Next Magazine
Image default
Bedrijven

Tractor onderdelen

Ken je de tractor? De tractor is een van de belangrijkste uitrustingen in de landbouw. Deze tool helpt boeren bij het uitvoeren van hun taken, met name op het gebied van bemesting en andere landbouwgerelateerde zaken. Kent je de onderdelen van landbouwtractoren en hun functies? Zo niet, kan je met de hand van dit artikel alle informatie verkrijgen over onderdelen van landbouwtractoren en hun functies. Hier zijn de dingen die je moet weten om jouw tractor zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. De juiste tractoronderdelen is hier namelijk zeer belangrijk voor. Daarbij zijn er ook heel veel onderdelen tractor waarbij het belangrijk is dat je weet waar ze voor zijn. Het is namelijk een grote en zware machine waarbij het hebben van een rijbewijs niet genoeg is.

Dissel

De dissel is een zeer belangrijk onderdeel omdat het gericht is op het transporteren van zeer zware lasten. De dissel is de belangrijkste functie van de tractor. Deze tool heeft een functie om de tractor te koppelen aan het object dat je wilt slepen als een stang, of een aanhanger. Deze dissel kan in elke hoek van de cirkel elastisch spannen.

Daarnaast is er ook een tractor dissel stabilisator die de dissel stabiel houdt om het gevaarlijke slingeren van je 3-pt te voorkomen. Dit product maakt zelfs het inhaken van hulpstukken gemakkelijker door simpelweg de dissel te stabiliseren.

Wielen

De wielen en rupsbanden maken deel uit van een landbouwtractor die is ontworpen en gebruikt om het gewicht op de tractor te balanceren, zodat de tractor niet in het natte grond zakt. De wielen op de trekker hebben een grotere maat dan de wielen aan de voorkant die dienen om het gewicht van de trekker en de last te dragen. Het gebruik van goede wielen is zeer belangrijk. Vooral bij natte grond heb je de kans dat je vast komt te zitten wanneer je niet de juiste maat hebt gebruikt of wanneer de banden niet meer zo vol zitten als voorheen. Hierbij is het handig om eens in de zoveel tijd de wielen te controleren.

hapert

De functie van dit gedeelte is het vergemakkelijken en ook het verwijderen en verminderen van zware lasten waarbij de last door een tractor wordt gedragen. Dit onderdeel is een van de onderdelen van de landbouwtractor en hun functies die erg belangrijk zijn, vooral wanneer je een item wilt vervoeren dat ergens is en je het naar een andere weg wilt verplaatsen. Als je een trekhaak krijgt, kun je het item gemakkelijk lossen en vervolgens naar een andere plaats duwen.

Besturing

De volgende onderdelen van de landbouwtractor en hun functies is de besturing. Dit gedeelte dient om de motor te vergemakkelijken bij het aandrijven van de tractor wanneer de tractor een zware last draagt. Deze besturing bestaat uit remmen waardoor de tractor gemakkelijker kan stoppen wanneer de tractor naar beneden gaat of naar een steile plaats gaat. De trekker zal dus niet snel omvallen en het vermogen is stabiel. Daarbij is er ook een aftakas verlengstuk.

Gerelateerde artikelen

De agrarische sector verandert

Het aanleggen van vloerisolatie Den Haag

Makelaar Apeldoorn geeft u advies op maat