Next Magazine
Image default
Bedrijven

Hoe werkt je salarisadministratie uitbesteden?

Wanneer je werknemers in dienst hebt is het uitvoeren van een deugdelijke salarisadministratie verplicht. Voor veel ondernemers een behoorlijke klus. Omdat je er niet voldoende van weet en met allerlei regels en veranderingen te maken hebt. Niet voor niets besteden ondernemers deze taak graag uit aan een administratiebureau.

 

Het uitbesteden van de salarisadministratie is absoluut niet lastig. Aan de hand van een contract kan je administratie al worden uitbesteed. Waarbij het kantoor aan de hand van verstrekte gegevens de verwerking in orde zal maken. Denk er gewoon eens over na, je salarisadministratie uitbesteden aan HetSalariskantoor.

De volledige administratie uitbesteden

Als ondernemer heb je het misschien al druk genoeg. Het volledig uitbesteden van de salarisadministratie kan in dit geval een goede oplossing zijn. Waarbij je tot in detail zal worden ontlast. Het enige wat jij nog moet doen is uren doorgeven, afspraken noteren en uiteindelijk de loonbetaling verrichten. 

 

Maar zoals je begrijpt kost een volledige salarisadministratie ook het nodige aan geld. Je betaald doorgaans per uur of per personeelslid. Dat kan dus flink in de papieren lopen. Waarbij je overigens wel verzekerd bent dat alle regels worden nageleefd en je daar op lange termijn zeker van kunt profiteren. Omdat er ook regelingen zijn die juist weer wat geld zullen opleveren.

Een deel van de administratie uitbesteden

Hoewel het volledig uitbesteden van administratie natuurlijk een prettig en ontlastend idee is gaan de meeste ondernemers toch voor het gedeeltelijk uitbesteden. Waarbij ze zelf alles in een systeem zetten wat daarna alleen nog verwerkt zal worden door het kantoor. Op deze manier ben je minder kosten kwijt aan de salarisadministratie maar het kost je wel meer tijd. Je moet dus echt zelf de afweging maken of het voordelen voor je heeft en wat deze dan voor je zijn. 

 

Veel kantoren hebben namelijk mooie aanbiedingen waar je echt van kunt profiteren. En een beetje ondernemer weet ook wat de tijd dat je niet met administratie bezig bent waard is. 

Kosten besparen op het uitbesteden

Op het uitbesteden van administratie kun je dus veel geld besparen. Aan de ene kant omdat je er zelf weinig tijd in hoeft te stoppen waardoor je minder personeel nodig zou hebben. Aan de andere kant omdat je het volledig uitbesteed en zelf omzet kunt maken. Het mes snijdt dus echt van twee kanten. 

 

Waar je bij het uitbesteden rekening mee moet houden is op welke basis kosten in rekening worden gebracht. Het is voor de hand liggend dat je misschien kiest voor een pakket. Zodat je geen meerkosten hebt als er meer tijd voor je administratie nodig is. Maar waarbij er ook duidelijke afspraken zijn hoe jij alles moet aanleveren. Ga in overleg en denk hier eens rustig over na. En denk zeker niet alleen in kosten! Een goede administratie kan je namelijk ook heel veel geld opleveren als je het maar op de juiste manier aanpakt. Door je tijd goed te besteden aan taken die geld opleveren bijvoorbeeld.