Next Magazine
Image default
Bedrijven

Pennen graveren

Een gegraveerde pen is een persoonlijk cadeau wat je kan geven aan iemand die een nieuwe baan heeft, diploma heeft ontvangen, jubileum etc. Voor personeel dat in een groot bedrijf werken, kunnen sommige werknemers zich verloren voelen in de menigte. Als hun pen is gepersonaliseerd met hun naam, zullen ze het gevoel hebben dat ze als individu worden gewaardeerd, niet alleen als onderdeel van het personeel. Het voorkomt ook dat iemand zijn pen op kantoor steelt. We zijn er allemaal wel eens geweest, iemand vraagt je om je pen te lenen en geeft hem nooit meer terug.

Het laten graveren van hun naam is een veilige manier om het veilig op hun bureau te bewaren!

Pen stijlen

Het personaliseren van een pen gaat niet alleen over het schrijven van een logo of het graveren van een naam. Het is essentieel om de juiste soort pen te kiezen die past bij de persoon voor wie je hem koopt. Je moet ervoor zorgen dat het bij hun rol past. Het kopen van een mooie vulpen is bijvoorbeeld mooi, maar niet praktisch voor de meeste kantoormedewerkers die aantekeningen maken. Houd rekening met hun leeftijd, persoonlijkheid, persoonlijke stijl en functie. Vooral op het kantoor is het aanschaffen Parker pen een geliefde pen. Maar denk ook aan een metaal laser gegraveerd pen, een grip pen, stick pennen en gelpennen. Wanneer je weet waarvoor de persoon de pen het meeste zal gebruiken, weet je ook welke pen je het beste voor ze kan kopen.

Een professionele uitstraling

Bij het ontmoeten van klanten, tijdens congressen of in zakelijke bijeenkomsten is een professionele uitstraling belangrijk. Als je een oude, generieke balpen uit jouw koffer haalt, krijg je niet de verfijnde indruk die je wilt. Maar een gepersonaliseerde pen met jouw bedrijfsnaam gegraveerd zal jouw publiek doen denken: “Wauw, deze jongens weten wat ze doen!” Een win-winsituatie dus voor zowel jouw werknemer als voor jou. Het geeft jouw medewerkers vertrouwen, zodat ze de deal kunnen sluiten. En het is een vorm van reclame voor je. Een mooie, goede pen kan dus veel meer over iemand zeggen dan je denkt. Daarbij wint het ook een stukje vertrouwen, wat juist zo belangrijk is. Buiten dat geeft het ook jezelf meer vertrouwen. Je weet namelijk dat je serieus bezig bent en door zo een klein detail als jouw naam, of bedrijfsnaam weet je ook weer waarom je het doet. Je zal dus net  iets meer je best doen.

Reclame

Buiten een persoonlijk cadeau kan je ook een graveren pen gebruiken als reclame voor je bedrijf. Op de pen kan je jouw bedrijfsnaam, logo en contactgegevens vermelden, inclusief het adres van jouw bedrijf. In tegenstelling tot andere producten, zoals visitekaartjes, mokken en presse-papiers, wordt een pen overal mee naartoe genomen en ook daadwerkelijk gebruikt. Iedereen heeft namelijk wel eens een pen nodig. Wanneer jij of je medewerkers op pad zijn en iemand vraagt om een pen om te lenen, kijk, daar ben je weer low-key reclame! Dit is dus een geweldige manier om jouw bedrijf te promoten.