Next Magazine
Image default
Bedrijven

Veilig de camper in

Miljoenen Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie. Sommige met de auto, anderen met het vliegtuig of zelfs de fiets. Een ander groot gedeelte gaat met de camper op vakantie. De camper is ideaal om te kamperen maar toch een redelijk onderkomen te hebben. Toch brengt de camper ook enkele gevaren met zich mee. In dit artikel vind je allerlei tips om zo goed mogelijk met de camper op vakantie te gaan.

 

Het eerste probleem is dat de camper niet te zwaar mag worden. Je wilt de camper natuurlijk zo vol mogelijk stoppen wanneer je op vakantie gaat, en al helemaal op de terugweg. Het probleem van een te volle camper is dat hij uit de bocht kan vliegen bij een te hoog gewicht. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Hierdoor zal je voordat je op reis gaat, een lijst moeten maken met wat wel en niet mee kan. Hierdoor houd je overzicht over het aantal spullen dat meegaat op reis.

 

Het tweede probleem is het moeilijk achteruit kijken is met een camper. Vooral wanneer de camper volgeladen is met spullen, kan je lastig kijken. Om dit te verhelpen kan je een achteruitrijcamera kopen. Een achteruitrijcamera set maakt de kans op ongelukken ook vele malen kleiner. Ook met inparkeren is de achteruitrijcamera enorm handig, je weet namelijk precies waar je rijdt.

 

Het derde probleem is dat je moet overnachten. Vaak bij een lange camperrit moet je overnachten. Hier kan je eigenlijk niet zoveel aan doen. De enige tips die ik kan meegeven is om de spullen die je nodig hebt die nacht, dichtbij te houden. Hierdoor hoef je niet heel de camper te doorzoeken. Dat is namelijk niet erg fijn wanneer je net vijftien uur lang hebt gereden.

 

Het laatste probleem met de camper is vaak de lange autoritten. Je wilt het liefste niet een week lang in de auto zitten. Daarom is het erg belangrijk dat je de route weet. Dit hoef je niet uit je hoofd te weten. Er zijn namelijk hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk van a naar b komt. Dit zijn navigatiesystemen als TomTom.

https://www.vanzwitserland.nl