Next Magazine
Image default
Bedrijven

Wat projectinrichting voor jouw kantoor kan betekenen

Het inrichten van een kantoor is nooit makkelijk. Niet alleen wil je de sfeer van het bedrijf terug laten komen in het interieur, ook wil je dat de inrichting voldoet aan alle eisen die nodig zijn om goed te kunnen werken. Wanneer je net een bedrijf bent begonnen of gaat verhuizen naar een nieuw pand, is de kans aanwezig dat je vanaf 0 moet beginnen. Een herinrichting is niet per se makkelijker dan dat. Het is soms lastig om het oude los te laten. Het inrichten van een bedrijfsruimte kun je zelf doen, je kunt een interieur stylist inschakelen óf werkelijk alles uit handen geven aan een professional in kantoor en projectinrichting. 

Een interieur stylist

Veel mensen schakelen bij inrichting en interieur een professionele stylist in. Op deze manier krijg je een sfeervol kantoor, zonder dat je er zelf te veel over na hoeft te denken. Zeker “mannelijke kantoren” vinden dit ideaal. Wanneer er vrouwen werkzaam zijn, vinden zij het vaak juist leuk om mee te denken met de inrichting, aankleding en sfeerbepaling. Toch gaat goede kantoorinrichting wel verder dan dat. Het moet er namelijk leuk uit zien, maar je moet er ook goed en productief met elkaar kunnen werken. 

Projectinrichting

Naast interieur stylisten, zijn er ook bedrijven die de volledige projectinrichting uit handen nemen. Een projectinrichter pakt de planning, het ontwerp, de uitvoering én de oplevering van A tot Z voor je op. Zo komen zij uitvoerig jouw werkplek bekijken en verdiepen zich in de dagelijkse bedrijfsvoering van jouw bedrijf. Wat zijn de eisen, wat zijn de mogelijkheden en wat is het budget? Zo zorg je ervoor dat er een fijne werkplek ontstaan voor alle medewerkers. Ervaren projectinrichters gaan verder dan waar jij zelf aan hebt gedacht. Zoals vloeren, verlichting en raambekleding. Zelfs de bekabeling van de werkplekken wordt niet aan het lot overgelaten. 

Meer dan een leuke werkplek

Kortom, professoinele kantoorinrichting en projectinrichting gaat verder dan een sfeervol interieur en inrichting. De professionals houden tevens rekening met de eisen van de Arbo. Zo staat veiligheid en gezondheid van kantoorwerk centraal. Deze normeringen worden al opgepakt bij de aller eerste planning en ontwerpen. Er wordt daarnaast goed nagedacht over de logica van de indeling. Welke takken van het bedrijf hebben het meeste met elkaar te maken? Waar moet jouw afdeling veel zijn? Niets wordt aan het toeval overgelaten.