Next Magazine
Image default
Gezondheid

Gember shots, waarom doen mensen het en wat zijn de voordelen

Gember is onmisbaar in onze keukens. Gember wordt al jarenlang gebruikt als specerij of groente dat toegepast wordt bij het koken. Echter, is het gebruiken van gember alleen maar als kruiden of smaak echt zonde. Gember is namelijk rijk aan super stoffen die jouw gezondheid opkrikken! Gember kan erg veel gezondheidsvoordelen voor ons bieden. Gember kun je ook op verschillende manieren je lichaam toedienen, wist je dat? Gember Shotjes en Gemberthee wordt steeds vaker verkocht en gekocht door de bevolking. Dat Gember zo gezond is is niet uit de duim gezogen, er is namelijk erg veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van gember. Hier kun je lezen wat de belangrijkste voordelen van gember zijn!

Gembershots zijn rijk aan krachtige antioxidanten

Gembershots zijn rijk aan krachtige antioxidanten, deze antioxidanten zijn onder andere gingerolen en shogaolen. Deze antixoidanten ondersteunen je lichaam waardoor de cellen in je lichaam je helpen met de bescherming tegen stress en schade.

Gembershots zijn ontstekingsremmende werking

Naast het feit dat gembershots vol met antioxidanten zitten werken gembershots ook ontstekingsremmend. De antibacteriële eigenschappen helpen bij keelpijn, blaasontsteking, keelpijn en meer van dit soort klachten. Ook bij gewrichtspijn en spierpijn bieden gembershots verlichting.

Gembershots verbeteren de spijsvertering

Gembershots zijn zeer goed voor je spijsvertering. Het neutraliseert de zuurgraad van de maagsappen, waardoor het verteringsprocess beter kan verlopen. Daarnaast zorgt een gembershot voor vermindering van klachten zoals een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur et cetera. Ook wordt de stofwisseling wordt ook verbeterd met een gembershot waardoor je vetverbranding wordt gestimuleerd.

Gembershots reguleren de bloedsuikerspiegel

Bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor sterke pieken en dalen in jouw bloedsuikerspiegel. Dit zorgt voor een verlaagd energieniveau. Gembershots hebben een sterke bijdrage aan het reguleren van de bloedsuikerspiegel waardoor jij beter in je vel zit en ook gezond blijft.