Next Magazine
Image default
Media

Leuke filmblogs om te volgen in 2020

De filmindustrie verandert voortdurend: nieuwe camera, nieuwe software-updates, nieuwe technieken, nieuwe projecten. Om op de hoogte te blijven van je spel, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en benaderingen over filmmaken. In dit bericht hebben we 10 van de websites opgesomd die we elke dag bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste filmtrends – voeg ze toe aan je reader!

1. Filmmaker IQ

Filmmaker IQ heeft niet alleen een heleboel geweldige exclusieve videozelfstudies, maar ze werken ook regelmatig hun blog elke dag bij. John Hess, het brein achter de site, doet geweldig werk met een breed scala aan onderwerpen over het maken van films, van uitrusting tot creatieve inspiratie. Filmmaker IQ heeft ook een forum met een zeer actieve gebruikersbasis. Dit is een geweldige site voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van film op theoretisch niveau.

2. No film school

No Film School is een van de toonaangevende blogs over filmmaken en nieuws uit de branche. Ze hebben een gemeenschap van video- / filmprofessionals opgebouwd die actief is op blogcommentaar en de discussieforums van de site. De boards hebben een Reddit-achtige benadering, waarbij gebruikers op en neer kunnen stemmen op bepaalde discussievragen. Met hun recente website-update is No Film School beter dan ooit – zeker een bookmark.

3. DSLR-videoshooter

DSLR Video Shooter, gemaakt en beheerd door Caleb Pike, is een geweldige website voor het ontdekken van praktische tips en trucs voor het maken van films. DSLR Video Shooter omvat meestal apparatuur met regelmatige videozelfstudies en recensies. Als je op zoek bent naar informatie over je volgende aankoop van films, ga dan naar de sectie ‘ aanbevolen uitrusting ‘ van Caleb . Daar vindt u nuttige recensies en aanbevelingen om u te helpen bij het kiezen van uw volgende filmapparatuur.

4. Filmfinity

Filmfinity is een video- en streaminggerelateerde website. Hier worden dagelijks de nieuwste recensies en handige handleidingen voor het kijken van films op geplaatst.

5. Cinescopofilie

Gelukkig omvat cinescopofilie veel meer dan cinescopen! Hier vindt u nieuws, recensies en artikelen over apparatuur. Hoewel cinescopofilie een onhandig ontwerp kan hebben, is het een geweldige hulpbron als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over apparatuur.

6. Lester Banks

Als je geïnteresseerd bent in bewegende beelden of 3D-ontwerp, is Lester Banks een van de beste websites die er zijn. Het omvat een verscheidenheid aan VFX- / animatietoepassingen, waaronder After Effects, C4D en Maya. Naast het dagelijkse nieuws is Lester Banks een geweldige plek om ongelooflijk nuttige tutorials te vinden die door Lester zelf zijn uitgekozen .

7. Planet5D

Planet 5D is absoluut een geweldige bron voor cinematografie en serieuze filmmakers. In het gedeelte ‘ Cinema ‘ vind je een heleboel geweldige korte films en inspirerende video’s.

8. Motionograaf

Motionograaf werkt hun website regelmatig bij met de beste inspiratie in animatie en motion design. We houden van Motionographer omdat ze regelmatig geweldige interviews hebben met bewegingsartiesten van over de hele wereld. Ook de site is gratis – bonus!

9. Filmschool 

Wat onderscheidt een goede film van een slechte? Film School Rejects blinkt uit in het analyseren van de nieuwste films, van Hollywood-blockbusters  tot indie-producties . FSR is geweldig omdat ze niet alleen de plot behandelen, maar ook de context waarin de film is gemaakt.